• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Codru – Zimbru. Avancronică

12 mai 2021 de Victor Daghi

 

Codru - Zimbru


12 mai. Lozova, stadionul Nicolae Simatoc. Fără spectatori
Arbitru: Dumitru MUNTEAN
Asistenți: Denis BORISOV și Veaceslav SIVACIOV
Al 4-lea oficial: Victor BUGENKO

 

Codru: 25.Igor MOSTOVEI, 4.Ion SANDU, 5.Abubakar SALIFU, 6.Hamed FONDIKOU, 7.Maxim CALINCOV, 9.Marius MANOLE, 16.Peter OLUKA, 19.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 44.Dusan BABIC, 90.Andrei CONOHOV, 97.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA

Rezerve: 1.Vladislav BUTUC, 2.Dumitru TOFILAT, 8.Bohdan MYTSYK, 10.Artem PESTRIAKOV, 11.Oleg CREȚUL, 23.Nichita MALȚEV, 28.Chidiebere OGBODO, 30.Marian PUIU, 73.Dumitru RENIȚĂ, 77.Eduard ZAPLITNÎI,  99.Rostislav GARGANCIUC
Antrenor: Alexei SAVINOV

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 4.Vladislav ZAVALIȘCA, 5.Alexandru VREMEA, 9.Cristian DANI, 10.Artur PATRAȘ, 11.Vasili STEFU, 15.Alexei CIOPA, 17.Vlad RĂILEANU, 18.Prince Okezie EBENEZER, 23.Valentin CHIȘCA

Rezerve: 1.Denis GUȚUL, 6.Iulian BEJAN, 7.Petru NEAGU, 8.Alexandru GRAUR, 14.Saleh YAHAYA, 16.Marius CUROȘ, 19.Daniel MUNTEAN, 22.Alexandru GĂU, 30.Mihai MOROZAN
Antrenor: Vlad GOIAN

 

Codru Lozova și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, într-un meci al etapei a XXXII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Nicolae Simatoc din Lozova va fi transmisă în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

În Divizia Națională, Codru și Zimbru au disputat 7 meciuri directe. 

 

În sezonul trecut, “galben-verzii” au obținut 2 victorii, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate.

 

În actuala stagiune, echipa chișinăuiană s-a impus de fiecare dată.

 

Pe 22 iulie 2020, Zimbru a învins cu 3-1, datorită golurilor marcate de Vadim Cemîrtan (din penalty), Itsuki Kurata (autogol), Ștefan Burghiu, respectiv, Aleksandros Dhamo.

 

Iar pe 16 octombrie 2020, la primul meci oficial găzduit de stadionul Nicolae Simatoc din Lozova, chișinăuienii au obținut victorie datorită golurilor marcate de Artur Patraș și Petru Neagu în ultimul sfert de oră a jocului.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 28 februarie 2021, în etapa a XXIII-a. La terenul sintetic al stadionului Zimbru, Codru a deschis scorul prin Oleg Crețul în min. 3. Însă Artur Patraș a marcat de două ori încă în prima repriză și a adus 3 puncte echipei sale.

 

Zimbru și Codru s-au întâlnit și în Cupa Federației 2020. “Galben-verzii” s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Alexei Ciopa și Petru Neagu.


“Lanterna roșie” a campionatului, Codru, a suferit înfrângere în ultimele 12 meciuri. Pentru echipa din Lozova, eșecul din meciul cu Petrocub a fost a 50-a înfrângere din Divizia Națională. Luînd în considerație faptul că Speranța a obținut doar Licența A, formația din Lozova mai mult ca probabil va juca meciul de baraj. Ultima dată Codru a câștigat un meci mai mult de cinci luni în urmă, 2-1 cu FC Florești.

 

De partea cealaltă, Zimbru a obținut trei victorii și o remiză în ultimele 10 meciuri de campionat. Înfrângerea cu Sheriff din etapa trecută a fost a 200-a pentru “galben-verzi” în Divizia Națională.

 

Zimbru Chișinău și Codru Lozova au atacat în termenii regulamentari la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, decizia din 28 aprilie a Organului Directiv de Prima Instanță de a le acorda doar Licența A pentru sezonul 2021-2022. Aceste contestări vor fi examinate la ședința Organului de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, care va avea loc la o dată ulterioară.

 

Fundașul Zimbrului, Tudor Pavalachi, este suspendat pentru meciul de azi, pentru cartonașul roșu primit în partida cu Sheriff. În același timp, antrenorul Vlad Goian poate apela la serviciile fundașului Ștefan Burghiu și mijlocașului nigerian Okezie Ebenezer Prince, care au fost suspendați în etapa trecută.

 

În clasament, Codru este pe locul 10, cu 6 puncte, în timp ce Zimbru se află în imediata vecinătate, pe locul 9, cu 20 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.