• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Sfîntul Gheorghe – Dinamo-Auto. Avancronică

12 mai 2021 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe – Dinamo-Auto


12 mai. Suruceni, stadionul sătesc. Fără spectatori
Arbitru: Daniel LUCA
Asistenți: Andrei BODEAN și Dmitrii PONOMARENCO
Al 4-lea oficial: Roman JITARI

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolae CALANCEA, 4.Andrei NOVICOV, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 7.Alexandr SUVOROV, 8.Alexandru OSIPOV, 13.Teodor LUNGU, 16.Ion BORȘ, 17.Petru OJOG, 18.Mihail ȘTEFAN, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 99.Artiom CARASTOIAN 

Rezerve:  1.Maxim RAILEAN, 33.Marius MARIȚOI, 3.Maxim FOCȘA, 11.Mihail GHECEV, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Eugeniu SLIVCA, 22.Dan TARAS, 24.Sidy SAGNA, 98.Victor STÎNĂ

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Dinamo-Auto: 1.Victor STRAISTARI,  4.Artiom LITVEACOV, 10.Yehor KONDRATIUK, 11.Shahrom SAMIEV, 15.Oleksandr MASALOV, 19.Maxim MIHALIOV, 20.Denis MACALICI, 21.Dan PUȘCAȘ, 22.Vadim DIJINARI, 24.Orkhan GURBANLI, 30.Serghei GAFINA
Rezerve: 12.Cristian APOSTOLACHI, 7.Serghei SCHITENCO, 9.Octavian BULAT, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Dumitru ROGAC, 26.Abdula GENAEV, 27.Andrii PANYCH
Antrenor: Igor DOBROVOLSKI 

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Dinamo-Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, într-un meci al etapei a XXXII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul sătesc din Suruceni va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

În Diviziile A și Națională, Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit până acum de 15 ori. “Sfinții” au câștigat 6 meciuri, iar tiraspolenii - 5, în timp ce 4 întâlniri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei din Suruceni, 19-18.

 

În actuala stagiune, sfinții au obținut două victorii, 1-0 în etapa a 5-a (a marcat Maxim Iurcu) și 2-0 în etapa a 23-a (goluri Raman Volkau și Victor Stînă). O partidă, din etapa a 14-a, s-a încheiat la egalitate, 1-1, golurile fiind marcate de Yevhen Smirnov, respectiv, Shahrom Samiev.

 

Cele două echipe au jucat 4 meciuri în Cupa Moldovei.

 

În optimile de finală ale ediției 2016/17, Dinamo-Auto a învins dramatic cu 3-2 formația din Suruceni. Iar în sferturile de finală ale ediției 2018/19, deja “sfinții” s-au impus cu 3-0 (tur) și 1-2 (retur). Cel mai recent meci dintre cele două formații s-a disputat 8 zile în urmă, în semifinala Cupei Moldovei, ediția 2020/21. Partida, jucată la Ternovca, s-a încheiat cu victoria “sfinților” cu 2-1 în prelungiri. Golurile au fost marcate de Nicolai Solodovnicov, Victor Stînă, respectiv, Abdula Genaev.

 

Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au duelat și în prima ediție a Cupei Federației 2020. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Igor Dobrovolski, 2-1 (au marcat Vadim Dijinari, Igor Krashnevskiy, respectiv Ion Dragan). A fost singura înfrângere de la turneu a viitorilor câștigători ai trofeului, Sfîntul Gheorghe.

 

Echipa antrenată de Serghei Cebotari a obținut 7 victorii în ultimele 10 meciuri și s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în finala Cupei Moldovei, obținând și dreptul de a juca în UEFA Europa Conference League.

 

De partea cealaltă, Dinamo-Auto a obținut trei victorii și trei remize în ultimele 10 meciuri. Mijlocașul Maxim Mihaliov a jucat în etapa trecută a 395-a partidă din Divizia Națională, ajungând pe locul 2 în TOP-ul jucătorilor cu cele mai multe prezențe în Divizia Națională. În acest TOP conduce regretatul Serghei Stroenco, cu 445 de meciuri.

 

Patru jucători sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. Este vorba despre Artur Craciun, Raman Volkau, Yau Adam (tustrei, Sfîntul Gheorghe) și Vadim Cemîrtan (Dinamo-Auto).

 

În clasament, Sfîntul Gheorghe este pe locul 4, cu 58 de puncte, în timp ce Dinamo-Auto se află în imediata vecinătate, pe locul 5, cu 41 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.