• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Speranța – FC Florești. Avancronică

11 mai 2021 de Victor Daghi

 

Speranța – FC Florești


11 mai. Lozova, stadionul Nicolae Simatoc. Fără spectatori
Arbitru: Piotr STOIANOV
Asistenți: Nicolae MACARI și Eugeniu STEFCIUC
Al 4-lea oficial: Ghenadie SIDENCO

 

Speranța: 34.Orest BUDIUK, 9.Vladyslav PAVLENKO, 10.Andrii YAKOVLEV, 11.Dmytro KOZBAN, 14.Dan GUȘTIUC, 15.Eugeniu PODÎRCA, 20.Andrei BURSUC, 21.Serghei TROFAN, 23.Ion GAVRILIȚA, 77.Oleksandr IERMACHENKO, 87.Ruslan CHELARI
Rezerve: 1.Anatolie CHIRINCIUC, 4.Ion SCLIFOS, 93.Arcadie RUSU
 

FC Florești: 1.Denis MACOGONENCO, 5.Feodor ANDRIUHIN, 9.Andrei COBEȚ, 10.Grigore COȘCODAN, 17.Serghei BOBROV, 19.Denis JANU, 23.Artiom ZELENIUC, 25.Igor BONDARENCO, 28.Daniel LISU, 30.Sandu MATEESCU, 55.Vladimir COVCENCO

Rezerve: 13.Vladislav LIHAREV, 27.Dmitri SEMIROV,  77.Gheorghe SPÎNU, 99.Vladimir GHINAITIS
Antrenor: Iuri GROȘEV

 

Speranța Nisporeni și FC Florești se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în cel de-al doilea meci al etapei a XXXII-a a Diviziei Naționale. Partida de la stadionul Nicolae Simatoc din Lozova va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de patru ori.

 

Pe 6 martie 2020, la Cupa Federației, în meciul pentru locul 7, Speranța a învins pe FC Florești cu 5-4 la penalty-uri, după ce timpul regulamentar al partidei s-a încheiat cu scor egal, 2-2. Golurile au fost marcate de Andrii Yakovlev, Volodymyr Odariuk, respectiv, Ion Arabadji și Andrei Calac. Au transformat loviturile de departajare: Andrii Yakovlev, Alexandru Dedov, Dan Pîsla, Andrei Cojocari, Oleksandr Nasonov, respectiv, Anatol Cheptine, Igor Bugaev, Vladimir Ghinatis și Evgeniy Ragulkin. Portarul Speranței, Orest Budiuk a apărat penalty-ul executat de Dmitri Semirov.

 

În Divizia Națională, echipele s-au întâlnit de trei ori în actuala stagiune și toate meciurile s-au încheiat nedecis.

 

Pe 22 iulie 2020, cele două grupări au remizat, scor 1-1. În acel meci, nisporenenii au înscris prin Serghei Trofan, iar FC Florești a răspuns prin golul lui Dmitri Maneacov.

 

Iar pe 16 octombrie 2020, a fost consemnată o remiză albă.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 28 februarie 2021, în etapa a XXIII-a. La Joma Arena din Chișinău, echipele au terminat la egalitate cu un neverosimil 4-4! Golurile au fost marcate de Dan Guștiuc, Dmytro Kozban, Vadym Voronchenko, Arcadie Rusu, respectiv, Vladimir Ghinaitis, Andrei Cobeț-2 și Eugeniu Rebenja.

 

În etapa trecută Speranța a obținut un punct în meciul cu Dinamo-Auto. În ultimele 10 meciuri, formația din Nisporeni a câștigat o singură dată și a obținut două remize.

 

De partea cealaltă, FC Florești vine după o victorie cu Dacia Buiucani, adunând în total trei victorii și o remiză în ultimele 10 meciuri.

 

Datorită victoriei din etapa trecută, FC Florești a adunat 26 de puncte în clasamentul all-time al Diviziei Naționale și a urcat pe locul 41 (de pe 43), devansând formațiile Ciuhur Ocnița și Haiduc-Sporting Hîncești. Pe locurile 39-40 în această ierarhie se situează Sinteza Căușeni și Speranța Cahul, cu câte 30 de puncte acumulate.

 

Fundașul Speranței, Alexandru Starîș, și mijlocașul Alexei Dîzov de la FC Florești, sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. În același timp, mijlocașul Serghei Trofan de la echipa din Nisporeni are drept de joc, după ce a fost suspendat la partida trecută cu Dinamo-Auto.

 

În clasament, Speranța este pe locul 8, cu 23 de puncte, în timp ce FC Florești se află în imediata vecinătate, pe locul 7, cu 26 de puncte acumulate.