• Fii alături de Echipa Țării

La Mulți Ani, Diana Bulgaru!

07 mai 2021 de Reporter FMF

Prima femeie membră a Comitetului Executiv al FMF, Președintele Ligii Feminine de Fotbal din Moldova, coordonatorul proiectului social-sportiv "Fotbal în școli", Diana Bulgaru își sărbătorește astăzi ziua de naștere!

 

Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatei multă sănătate, bucurii de la cei dragi și succese în toate activitățile pe care le întreprinde pentru dezvoltarea fotbalului nostru. 

 

La mulți ani!
 

Diana Bulgaru a devenit prima femeie membră a Comitetului Executiv al FMF. Evenimentul istoric a fost consemnat la Congresul al XIX-lea din 22 ianuarie 2021, când președintele reales, Leonid Oleinicenco, a anunțat echipa executivă a forului fotbalistic în următorii patru ani. 

 

Diana s-a alăturat echipei FMF în primăvara anului 2018. Mai întâi ca voluntară la diverse proiecte ale federației. În ultimii doi ani, datorită perseverenței și culturii fotbalistice, ea a contribuit decisiv la implementarea mai multor programe și proiecte de dezvoltare a fotbalului în țara noastră. 

 

În scurt timp, calitățile organizatorice și ideile inovative au ajutat-o să pornească cel mai mare proiect social-sportiv din țara noastră - Fotbal în școli, fiind coordonatorul acestuia. 

 

Diana Bulgaru a fost aleasă în funcția de președinte al Ligii Feminine de Fotbal din Moldova pentru următorii patru ani. Ea a fost votată cu unanimitate de voturi în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Ligii Feminine de Fotbal, care a avut loc pe 6 februarie 2021, la Complexul Sportiv Futsal Arena FMF, din comuna Ciorescu.

 

Fotbalul i-a marcat viața încă de la o vârstă foarte fragedă, datorită familiei, părinților și fratelui mai mare care a fost fotbalist. Chiar și vacanțele petrecute la bunei deseori se transformau în adevărate cantonamente sau chiar competiții fotbalistice.  

 

Fotbalul a urmărit-o și în viața personală. Diana și-a unit destinul cu un fotbalist, fostul internațional Semion Bulgaru, cunoscut pentru evoluțiile sale la echipele Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol, Dacia Chișinău sau la cluburile din străinătate Viborg Danemarca, Alania și Volga, ambele din Rusia. Împreună cresc doi copii, un băiat și o fată.

 

Diana recunoaște că fotbalul moldovenesc se află pe un drum corect. Eforturile echipei FMF, care se regăsesc și în noua politică de dezvoltare - Strategia 2020/24, vor avea un impact benefic în viitorul apropiat. Nu este o excepție și fotbalul feminin, una din cele patru direcții de dezvoltare ale FMF.