• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Petrocub – Codru. Avancronică

07 mai 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub – Codru


7 mai. Hîncești, stadionul Municipal. Fără spectatori
Arbitru: Andrei DIORDIEV
Asistenți: Igor ZABULICA și Vitalii TERZI
Al 4-lea oficial: Stanislav LEU

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 4.Petru RACU, 8.Iaser ŢURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 10.Alexandru BEJAN, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mikhail PLATIKA, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 22.Ștefan EFROS, 90.Ion JARDAN
Rezerve: 1.Mickael MEIRA, 2.Jacques ONANA, 5.Gheorghe BRÎNZANIUC, 7.Constantin SANDU, 14.Alexandru VLAS, 15.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 18.Vadim GULCEAC, 23.Alexandru VACARCIUC, 71.Andrei COJOCARI, 84.Alexandru ONICA
Antrenor: Lilian POPESCU

Codru: 25.Igor MOSTOVEI, 4.Ion SANDU, 5.Abubakar SALIFU, 6.Hamed FONDIKOU, 7.Maxim CALINCOV, 9.Marius MANOLE, 16.Peter OLUKA, 19.Emmanuel Chinemerem ALARIBE, 44.Dusan BABIC, 90.Andrei CONOHOV, 97.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA

Rezerve: 1.Vladislav BUTUC, 2.Dumitru TOFILAT, , 10.Artem PESTRIAKOV, 11.Oleg CREȚUL, 23.Nichita MALȚEV, 28.Chidiebere OGBODO, 30.Marian PUIU, 34.Nicolae MUNTEAN, 73.Dumitru RENIȚĂ, 77.Eduard ZAPLITNÎI,  99.Rostislav GARGANCIUC
Antrenor: Alexei SAVINOV

 

Petrocub Hîncești și Codru Lozova se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, la stadionul orășenesc din Hîncești, în al treilea meci al etapei a XXXI-a a Diviziei Naționale. Partida va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 2 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

În Divizia Națională, Petrocub și Codru au disputat 7 meciuri directe. Hînceștenii au obținut 6 victorii, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil lui Petrocub, 24-3. 

 

În ediția actuală de campionat, Petrocub a învins trupa lui Alexei Savinov de trei ori.

 

Mai întâi, cu un 7-0 într-un meci din cadrul etapei a patra, jucat pe 17 iulie 2020, la Hîncești. Atunci, Vladimir Ambros și-a trecut în cont un hat-trick, Sergiu Platica a marcat două goluri, iar Alexandru Onica și Ștefan Efros au înscris câte o dată. 

 

Adversarele au jucat în cadrul etapei a XIII-a, pe 2 octombrie 2020. Petrocub a surclasat-o pe Codru în deplasare cu scorul de 4-1. Ion Jardan a reușit o dublă, iar celelalte goluri au fost marcate de Iaser Țurcan și Eduard Zaplitnîi (autogol). Pentru lozoveni a punctat rusul Artiom Pestryakov. 

 

Cea mai recentă partidă dintre cele două formații s-a jucat la Vadul lui Vodă, pe 23 februarie 2021. Petrocub a învins cu un neverosimil 9-1! Este cea mai categorică victorie din Divizia Națională a echipei lui Lilian Popescu și în același timp cea mai severă înfrângere a trupei din Lozova. Vladimir Ambros a marcat 3 goluri, Sergiu Platica – 2, iar Andrei Cojocari, Alexandru Bejan, Vadim Gulceac și Mikhail Platika – câte unul. Golul de onoare al lozovenilor a fost înscris de Rostislav Garganciuc.

 

Petrocub a cedat marți de la Sheriff în semifinala Cupei Moldovei și astfel a fost întreruptă seria impresionantă de 22 de partide fără eșec. Formația din Hîncești rămâne neînvinsă în 20 de meciuri din Divizia Națională (14 victorii și 6 remize). Ultima dată echipa antrenată de Lilian Popescu a fost învinsă în campionat pe 19 septembrie 2020 în meciul de acasă cu Milsami (1-2).

 

Partida cu FC Florești a fost a 333-a la număr în Divizia Națională pentru mijlocașul Petrocubului, Alexandru Onica. Astfel, el a urcat pe locul 10 în TOP-ul jucătorilor cu cele mai multe prezențe în Divizia Națională. Pe locul 9, cu 344 de meciuri, se află actualul antrenor al Petrocubului, Lilian Popescu. Un alt jucător al echipei din Hîncești, Andrei Cojocari, a bifat al 361-lea meci din Divizia Națională și se situează pe locul 6 în acest TOP, la 7 partide distanță de Vazha Tarkhnishvili, acum Director la FC Sheriff. TOP-ul este condus de către regretatul Serghei Stroenco (445 de meciuri).

 

Datorită victoriei cu FC Florești din ultima etapă, Petrocub a urcat pe locul 14 în clasamentul all-time al Diviziei Naționale, devansând formația Academia Chișinău! Timp de 7 sezoane în elita fotbalului moldovenesc, echipa din Hîncești a adunat 278 de puncte. Pe locul 13 se situează Unisport-Auto Chișinău, cu 314 puncte acumulate.

 

“Lanterna roșie” a campionatului, Codru, a suferit înfrângere în ultimele 11 meciuri. Luînd în considerație faptul că Speranța Nisporeni a obținut doar Licența A, formația din Lozova mai mult ca probabil va juca meciul de baraj. Ultima dată formația din Lozova a câștigat un meci mai mult de cinci luni în urmă, 2-1 cu FC Florești.

 

Codru Lozova a devenit a șasea echipă din istoria Diviziei Naționale, care a încasat mai mult de 100 de goluri pe parcursul unui sezon.

 

Fundașul echipei din Hîncești, Maxim Potîrniche, nu va juca astăzi din cauza suspendării.

 

În clasament, Petrocub este pe locul 2, cu 70 de puncte, în timp ce Codru se află pe locul 10, cu 6 puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.