• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Cupa Moldovei. Dinamo-Auto – Sfîntul Gheorghe, de la ora 15:00

04 mai 2021 de Victor Daghi

 

 Dinamo-Auto – Sfîntul Gheorghe


4 mai. Ternovca, stadionul Dinamo-Auto. Fără spectatori
Arbitru: Piotr STOIANOV
Asistenți: Vadim VICOL și Anatolie BASIUL
Al 4-lea oficial: Ion ORLIC

 

Dinamo-Auto: 1.Victor STRAISTARI, 4.Artiom LITVEACOV, 10.Yehor KONDRATIUK, 11.Shahrom SAMIEV, 15.Oleksandr MASALOV, 19.Maxim MIHALIOV, 20.Denis MACALICI, 21.Dan PUȘCAȘ, 24.Orkhan GURBANLI, 26.Abdula GENAEV, 30.Serghei GAFINA

Rezerve:  12.Cristian APOSTOLACHI, 16.Maxim BARDÎȘ, 9.Octavian BULAT, 14.Vadim CEMÎRTAN, 17.Alexandr CUZMENCO, 18.Dumitru ROGAC, 22.Vadim DIJINARI, 27.Andrii PANYCH
Antrenor: Igor DOBROVOLSKI 

 

Sfîntul Gheorghe: 25.Nicolae CALANCEA, 4.Andrei NOVICOV, 8.Alexandru OSIPOV, 11.Mihail GHECEV, 13.Teodor LUNGU, 14.Yau ADAM, 17.Petru OJOG, 19.Serghei SVINARENCO, 24.Sidy SAGNA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 97.Artur CRACIUN

Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 3.Maxim FOCȘA, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 7.Alexandr SUVOROV, 9.Raman VOLKAU, 16.Ion BORȘ, 18.Mihail ȘTEFAN, 21.Eugeniu SLIVCA, 22.Dan TARAS, 98.Victor STÎNĂ, 99.Artiom CARASTOIAN 

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Dinamo-Auto Tiraspol și Sfîntul Gheorghe Suruceni vor juca astăzi, de la ora 15:00, în semifinala Cupei Moldovei, ediția 2020/21. Partida de pe stadionul Dinamo-Auto din Ternovca va fi transmisă în direct de postul de televiziune Sport 1. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Pentru “automobiliști” meciul de azi este extrem de important. Dinamo-Auto își joacă astăzi ultima carte pentru a prinde pe ultima sută de metri un bilet în stagiunea viitoare a cupelor europene. În cazul unei victorii contra „sfinților” și apoi dacă Dinamo-Auto va cuceri Cupa Moldovei, atunci trupa lui Igor Dobrovolski va juca, al doilea an consecutiv, în cupele europene.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe va lupta pentru a ajunge pentru a treia oară consecutiv în finala Cupei Moldovei. Echipa lui Serghei Cebotari se poate califica în UEFA Europa Conference League de pe locul 3 sau chiar 4 în campionat (doar în cazul în care Dinamo-Auto nu va triumfa în Cupă).

 

„Automobiliștii” au început parcursul în actuala ediție a Cupei Moldovei în optimile de finală. Echipa lui Igor Dobrovolski a învins Sokol Copceac cu 13-0! Golurile au fost marcate de Maxim Mihaliov, Vadim Paireli-2, Shahrom Samiev, Igor Chiperi, Yehor Kondratiuk, Artiom Fedorov-2, Alexandr Todorov-autogol, Dan Pușcaș, Vasile Smîntîna, Vadim Dijinari și Dumitru Rogac. În sferturi, la Ternovca, Dinamo-Auto a trecut foarte greu de Codru Lozova cu 2-1 în prelungiri, datorită golului marcat de mijlocașul ucrainean Yehor Kondratiuk în minutul 120! Shahrom Samiev, respectiv Maxmillian Ugochukwu Ihekuna și-au trecut numele pe lista marcatorilor în timpul regulamentar.

 

“Sfinții” au învins, în optimi de finală, Sporting Trestieni cu 4-0, datorită reușitelor lui Alexandr Suvorov, Mihai Ghecev-2 și Vitalie Plămădeală. În sferturi, pe terenul sintetic al stadionului Zimbru, echipa lui Serghei Cebotari a trecut de Speranța Nisporeni cu 5-1 în prelungiri. Golurile au fost marcate de Artur Craciun, Raman Volkau, Maxim Focșa, Alexandr Suvorov-2, respectiv Vadym Voronchenko.

 

Cele două echipe au jucat 3 meciuri în Cupa Moldovei.

 

În optimile de finală ale ediției 2016/17, la Ternovca, pe 25 octombrie 2016, Dinamo-Auto antrenată atunci de Iuri Groșev a învins dramatic cu 3-2 formația din Suruceni, care a jucat în acel sezon în Divizia A sub comanda lui Vadim Boreț. Mijlocașul francez al “automobiliștilor”, Cheick Alan Diarra, a deschis scorul în min. 13, însă la pauză conduceau “sfinții” cu 2-1, datorită golurilor marcate de Stanislav Luca (18) și Alexandru Maxim (43). În mitanul secund au marcat Victor Truhanov (66) și Alexandr Scripcenco (88), iar Dinamo-Auto s-a calificat în sferturi.   

 

Cele două echipe s-au întâlnit în sferturile de finală ale ediției 2018/19. În meciul tur din 26 septembrie 2018 de la Ternovca, “sfinții” s-au impus cu 3-0. Oleg Molla și-a trecut în cont o dublă, iar Ivan Urvanțev a marcat o dată. În returul din 31 octombrie 2018, jucat la Suruceni, a câștigat deja Dinamo-Auto cu 2-1 (au marcat Eugeniu Rebenja, Anatolie Cheptine, respectiv Sergiu Istrati), dar Sfîntul Gheorghe a fost echipa, care s-a calificat în semifinale.

 

Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au duelat și în prima ediție a Cupei Federației 2020. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Igor Dobrovolski, 2-1 (au marcat Vadim Dijinari, Igor Krashnevskiy, respectiv Ion Dragan). A fost singura înfrângere de la turneu a viitorilor câștigători ai trofeului, Sfîntul Gheorghe.

 

În Diviziile A și Națională, Dinamo-Auto și Sfîntul Gheorghe s-au întâlnit până acum de 15 ori. “Sfinții” au câștigat 6 meciuri, iar tiraspolenii - 5, în timp ce 4 întâlniri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil echipei din Suruceni, 19-18.

 

Cel mai recent meci dintre cele două formații s-a disputat în etapa a XXIII-a. Partida de pe 1 martie 2021, jucată la Tiraspol, s-a încheiat cu victoria “sfinților”, 2-0. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Victor Stînă.

 

Echipele urmează să se întâlnească din nou, peste 8 zile, la Suruceni, într-un meci din cadrul etapei a 32-a a Diviziei Naționale.

 

Dinamo-Auto a obținut patru victorii și două remize în ultimele 10 meciuri. Mijlocașul Maxim Mihaliov a jucat joia trecută a 394-a partidă din Divizia Națională, egalându-l la numărul de meciuri pe Serghei Cuznețov, cu care împarte locurile 2-3 în TOP-ul jucătorilor cu cele mai multe prezențe în Divizia Națională.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe a obținut șapte victorii în ultimele 10 meciuri. Antrenorul “sfinților” Serghei Cebotari poate apela astăzi la serviciile mijlocașilor Alexandru Osipov și Sidy Sagna, care au fost suspendați la ultimul meci cu Zimbru.

 

Foto: Maxim ZUBANIUC/FC Sfîntul Gheorghe