• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Petrocub – FC Florești. Avancronică

30 apr 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub – FC Florești


30 aprilie. Hîncești, stadionul Municipal
Arbitru: Roman JITARI
Asistenți: Victor MARDARI și Tudor BOLOGA
Al 4-lea oficial: Valeriu MINCIUNA

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 4.Petru RACU, 8.Iaser ŢURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 10.Alexandru BEJAN, 11.Sergiu PLATICA, 19.Mikhail PLATIKA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 22.Ștefan EFROS, 71.Andrei COJOCARI, 90.Ion JARDAN
Rezerve: 29.Cristian AVRAM, 2.Jacques ONANA, 5.Gheorghe BRÎNZANIUC, 7.Constantin SANDU, 14.Alexandru VLAS, 15.Chinaza Miracle NWAUTOBO, 17.Victor BOGACIUC, 18.Vadim GULCEAC, 23.Alexandru VACARCIUC, 84.Alexandru ONICA
Antrenor: Lilian POPESCU

 

FC Florești: 1.Denis MACOGONENCO, 4.Ivan VOROPAI, 5.Feodor ANDRIUHIN, 9.Andrei COBEȚ, 14.Alexei DÎZOV, 17.Serghei BOBROV, 18.Eugeniu REBENJA, 19.Denis JANU, 25.Igor BONDARENCO, 27.Dmitri SEMIROV, 55.Vladimir COVCENCO

Rezerve: 13.Vladislav LIHAREV, 10.Grigore COȘCODAN, 23.Artiom ZELENIUC, 28.Daniel LISU, 77.Gheorghe SPÎNU
Antrenor: Iuri GROȘEV

 

Petrocub Hîncești și FC Florești se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, la stadionul municipal din Hîncești, în ultimul meci al etapei XXX a Diviziei Naționale. Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în șapte meciuri directe.

 

Pentru prima dată formațiile s-au întâlnit în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2018/19. Petrocub a eliminat-o pe FC Florești după două victorii categorice cu 10-2 (marcatori Artiom Puntus-3, Dan Taras, Vadim Paireli, Vladimir Ambros, Victor Mudrac, Vladislav Ivanov, Jacques Onana, Andrei Macrițchii / Alexandru Popovici, Igor Bîcicov) și 6-1 (Artur Patraș, Alexandru Vremea, Maxim Cojocaru, Donalio Douanla, Dan Pîsla-2 / Ghenadie Ploniș). 

 

În februarie 2020, echipele s-au duelat în Cupa Federației, iar hînceștenii s-au impus cu 4-0.

 

În ediția actuală de campionat, Petrocub a învins trupa lui Iuri Groșev de trei ori.

 

Mai întâi, cu un 4-0 într-un meci din cadrul etapei a treia, jucat pe 11 iulie 2020, la Bender. Atunci, Sergiu Platica a marcat două goluri, iar Vladimir Ambros și Ilie Damașcan au înscris câte o dată. 

 

Adversarele au jucat în cadrul etapei a XII-a, pe 28 septembrie 2020, la Hîncești. A fost din nou 4-0 în favoarea lui Petrocub, Vladimir Ambros marcând atunci două goluri, iar Jacques Onana și Alexandru Onica – câte unul. 

 

A urmat meciul din cadrul etapei a XXI-a, pe 29 noiembrie 2020, la Bender. Echipa lui Lilian Popescu s-a impus cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de căpitanul Vladimir Ambros.

 

Cea mai recentă partidă dintre cele două formații s-a jucat la Bender, pe 19 aprilie 2021, în cadrul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei. Petrocub a învins în prelungiri cu 2-1 datorită golului marcat de Vadim Gulceac în minutul 103. Celelalte reușite și-au trecut în cont Mikhail Platika, respectiv Eugeniu Rebenja.

 

Petrocub continuă seria impresionantă de partide fără eșec. Formația din Hîncești n-a mai fost învinsă de 21 de meciuri (15 victorii și 6 remize). Ultima dată echipa antrenată de Lilian Popescu a fost învinsă pe 19 septembrie 2020 în meciul de acasă cu Milsami (1-2).

 

De partea cealaltă, FC Florești luptă pentru evitarea locului 9, ce duce la baraj. Echipa antrenată de Iuri Groșev a obținut câte două victorii și remize în ultimele 10 meciuri.

 

Partida cu Dinamo-Auto a fost a 332-a jucată de mijlocașul Petrocubului, Alexandru Onica în Divizia Națională. El l-a egalat la numărul de meciuri pe Nicolae Mincev, care se afla pe locul 10 în TOP-ul jucătorilor cu cele mai multe prezențe în Divizia Națională. Un alt jucător al echipei din Hîncești, Andrei Cojocari, a bifat la Ternovca al 360-lea meci din Divizia Națională și se situează pe locul 6 în acest TOP, care este condus de către regretatul Serghei Stroenco (445 de meciuri).

 

Fundașul echipei din Florești, Sandu Mateescu, nu va juca astăzi din cauza suspendării.

 

În clasament, Petrocub este pe locul 2, cu 67 de puncte, în timp ce FC Florești se află pe locul 7, cu 23 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.