• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Sfîntul Gheorghe – Zimbru. Avancronică

30 apr 2021 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe - Zimbru


30 aprilie. Suruceni, stadionul sătesc
Arbitru: Stanislav LEU
Asistenți: Denis BORISOV și Veaceslav SIVACIOV
Al 4-lea oficial: Piotr STOIANOV

 

Sfîntul Gheorghe: 1.Maxim RAILEAN, 3.Maxim FOCȘA, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 7.Alexandr SUVOROV, 9.Raman VOLKAU, 11.Mihail GHECEV, 13.Teodor LUNGU, 16.Ion BORȘ, 17.Petru OJOG, 97.Artur CRACIUN, 98.Victor STÎNĂ

Rezerve: 25.Nicolae CALANCEA, 4.Andrei NOVICOV, 14.Yau ADAM, 18.Mihail ȘTEFAN, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Eugeniu SLIVCA, 22.Dan TARAS, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 99.Artiom CARASTOIAN  

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 5.Alexandru VREMEA, 7.Petru NEAGU, 9.Cristian DANI, 10.Artur PATRAȘ, 14.Saleh YAHAYA, 15.Alexei CIOPA, 17.Vlad RĂILEANU, 18.Prince Okezie EBENEZER, 23.Valentin CHIȘCA

Rezerve: 1.Denis GUȚUL, 6.Iulian BEJAN, 8.Alexandru GRAUR, 11.Vasili STEFU, 16.Marius CUROȘ, 19.Daniel MUNTEAN, 22.Alexandru GĂU, 24.Tudor PAVALACHI, 30.Mihai MOROZAN
Antrenor: Vlad GOIAN

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Zimbru Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, la stadionul sătesc din Suruceni, într-un meci al etapei XXX a Diviziei Naționale. Partida va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 2 și Moldova 2. De asemenea, jocul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Istoria confruntărilor directe dintre Sfîntul Gheorghe și Zimbru a început în anul 2009. În etapa a 2-a a sezonului 2009/10, Zimbru s-a impus cu 2-1 la Chișinău. Au marcat: Oleg Andronic și Andrei Chirșul, respectiv Vadim Cricimar. 

 

În primele 3 sezoane de Divizia Națională, Zimbru a câștigat toate cele 9 meciuri directe. 

 

Lucrurile s-au schimbat la revenirea grupării din Suruceni în elită, în 2017. ”Sfinții” s-au clasat în premieră mai sus decât Zimbru, pe locul 7. Însă prima victorie a echipei din provincie avea să vină în sezonul următor, 2018. Pe 27 mai, în etapa a 9-a, „sfinții” reușesc să bată Zimbru, în premieră, 1-0, la Suruceni. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Maxim. De fapt, Sfîntul Gheorghe a învins pe Zimbru în ultimele 7 meciuri de campionat. 

 

În ediția actuală de campionat, echipele s-au întâlnit de trei ori.

 

Pe 12 iulie 2020, la stadionul Zimbru, „sfinții” s-au impus cu 3-1 datorită golurilor marcate de Victor Stînă, Raman Volkau, Alexandr Suvorov, respectiv Petru Neagu.

 

A urmat partida din cadrul etapei a XII-a a ediției curente a Diviziei Naționale, pe 27 septembrie. Atunci, echipa antrenată de Serghei Cebotari a învins cu 2-0, grație golurilor lui Mihail Ghecev din penalty și Victor Stînă. 

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 29 noiembrie 2020, la stadionul Zimbru. Din nou “sfinții” au obținut victorie (3-2), iar golurile au fost marcate de Rienat Mochuliak, Denis Furtuna (autogol), Petru Ojog, respectiv Gheorghe Brînzaniuc și Prince Ebenezer.

 

Bilanțul întâlnirilor directe: Zimbru – 11 victorii, 2 remize, Sfîntul Gheorghe – 9 victorii. Golaverajul 35-23 este favorabil Zimbrului. 

 

Zimbru a învins FC Florești cu 3-0 și Speranța cu 6-0 în ultimele două meciuri. Formația antrenată de Vlad Goian s-a apropiat la două puncte de Speranța și la trei puncte de FC Florești în lupta pentru evitarea meciului de baraj. “Galben-verzii” au obținut trei victorii și două remize în ultimele 10 meciuri de campionat.

 

De partea cealaltă, echipa antrenată de Serghei Cebotari a obținut șase victorii în ultimele 10 meciuri.

 

Zimbru nu va putea conta în acest meci pe fundașul Vasile Cojocari și mijlocașii Vladislav Zavalișca și Andrei Calac, accidentați.

 

Mijlocașii echipei Sfîntul Gheorghe, Alexandru Osipov și Sidy Sagna sunt suspendați pentru meciul de azi. În schimb, mijlocașul Alexandr Suvorov are drept de joc, după ce a fost suspendat în partida cu Sheriff.

 

În clasament, Sfîntul Gheorghe este pe locul 4, cu 55 de puncte, în timp ce Zimbru se află pe locul 9, cu 20 de puncte acumulate.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.