• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Zimbru – FC Florești. Avancronică

27 apr 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru – FC Florești


27 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru-2, teren natural. Fără spectatori
Arbitru: Ghenadie SIDENCO
Asistenți: Dumitru CIOBANU și Mihail BOIARINȚEV  
Al 4-lea oficial: Andrei COJOCARU

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 5.Alexandru VREMEA, 7.Petru NEAGU, 10.Artur PATRAȘ, 11.Vasili STEFU, 14.Saleh YAHAYA, 15.Alexei CIOPA, 17.Vlad RĂILEANU, 18.Prince Okezie EBENEZER, 23.Valentin CHIȘCA

Rezerve: 1.Denis GUȚUL, 6.Iulian BEJAN, 8.Alexandru GRAUR, 9.Cristian DANI, 16.Marius CUROȘ, 19.Daniel MUNTEAN, 22.Alexandru GĂU, 24.Tudor PAVALACHI, 30.Mihai MOROZAN
Antrenor: Vlad GOIAN

 

FC Florești: 1.Denis MACOGONENCO, 4.Ivan VOROPAI, 5.Feodor ANDRIUHIN, 9.Andrei COBEȚ, 14.Alexei DÎZOV, 18.Eugeniu REBENJA, 19.Denis JANU, 23.Artiom ZELENIUC, 25.Igor BONDARENCO, 27.Dmitri SEMIROV, 99.Vladimir GHINAITIS

Rezerve: 13.Vladislav LIHAREV, 10.Grigore COȘCODAN, 17.Serghei BOBROV, 28.Daniel LISU, 30.Sandu MATEESCU, 55.Vladimir COVCENCO, 77.Gheorghe SPÎNU
Antrenor: Iuri GROȘEV

 

Zimbru Chișinău și FC Florești se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, la stadionul Zimbru-2, într-un meci restanță din etapa a XXVI-a a Diviziei Naționale. Meciul va fi transmis în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, partida va fi retransmisă de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două formații s-au întâlnit de două ori în actuala ediției a Diviziei Naționale. Într-un meci al etapei a VIII-a, jucat pe 6 august 2020, „galben-verzii” au fost învinși acasă de nou-promovata FC Florești, scor 0-2. Dmitri Semirov și Serghei Bobrov au marcat atunci câte un gol. 

 

Pe 2 noiembrie 2020, la Bender, din nou s-a impus FC Florești cu 1-0 datorită golului marcat de Dmitri Maneacov din penalty.

 

Pe 28 octombrie 2020, echipele s-au întâlnit în Cupa Moldovei. FC Florești s-a impus cu 1-0 printr-un gol al lui Dmitri Maneacov din penalty și s-a calificat în sferturile de finală. 

 

Echipele au disputat o partidă și în cadrul Cupei Federației. Meciul de pe 26 februarie 2020 s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Ion Postica a deschis scorul, însă “visul urât” al chișinăuienilor, Dmitri Maneacov (acum la FC Fălești) a egalat la unu.

 

Zimbru a învins Speranța cu 6-0 în ultima etapă, obținând astfel primul succes categoric din acest sezon. Formația antrenată de Vlad Goian se află la cinci puncte de Speranța și șase puncte de FC Florești în lupta pentru evitarea meciului de baraj. “Galben-verzii” au obținut câte două victorii și remize în ultimele 10 meciuri de campionat.

 

De partea cealaltă, FC Florești a obținut în etapa trecută a doua victorie consecutivă în campionat, îndepărtându-se de zona locului ce duce la baraj. Datorită victoriei cu Codru, formația antrenată de Iurii Groșev a urcat pe locul 43 în clasamentul all-time al Diviziei Naționale, depășind în această ierarhie echipele CF Ungheni și Gagauziya Comrat.

 

În clasament, Zimbru este pe locul 9, cu 17 puncte, în timp ce FC Florești se află pe locul 7, cu 23 de puncte acumulate.