• Fii alături de Echipa Țării

Moldoveanul Emil Caras, campion al Ucrainei

25 apr 2021 de Ion Buga

Tehnicianul moldovean Emil Caras a devenit astăzi campion al Ucrainei cu Dinamo Kiev. El face parte din staff-ul tehnic al lui Mircea Lucescu, antrenorul principal al formaţiei din capitala Ucrainei. 

 

Dinamo a învins-o pe Inhulets, scor 5-0, și astfel şi-a adjudecat trofeul cu 3 etape rămase de jucat. Este al 16-lea titlu din istoria kievenilor şi primul din 2016, perioadă în care a dominat Șahtior Doneţk, fosta echipă a lui Lucescu.


Dinamo Kiev poate reuşi tripla în această stagiune. După Supercupa şi titlul de campion, Dinamo poate câştiga şi Cupa Ucrainei, finala cu Zarya fiind programată pe 13 mai. Elevii pregătiţi de Mircea Lucescu au avut şi un parcurs bun în cupele europene din acest sezon. Kievenii au evoluat în grupele Ligii Campionilor, după o pauză de patru ani, iar ulterior au ajuns şi în primăvara Europa League, fiind eliminaţi în "optimi". 

 

Emil Caras (53 ani) a ajuns la Dinamo Kiev în vara anului trecut. Anterior, el a lucrat în echipa unui alt antrenor român Dan Petrescu la formaţii din Rusia, România şi China.

Foto: dynamo.kiev.ua