• Fii alături de Echipa Țării

Comunitatea Grassroots. Webinar pentru dezvoltarea fotbalului feminin

24 apr 2021 de Ion Buga

În scopul dezvoltării proiectelor Grassroots, Departamentul de Dezvoltare Tehnică al FMF organizează în lunile aprilie şi mai mai multe webinare pentru comunitatea Grassroots din ţara noastră. Aceste seminare au un caracter informativ şi oferă posibilitatea de a face schimb de experiență, bune practici și idei pentru următorii pași și noi inițiative pentru a crește numărul participanţilor în fotbalul Grassroots.

 

Şedinţele online se adresează în principal colegilor care activează în cadrul Proiectelor FMF Grassroots: Fotbal în şcoli, Şcoala Voluntarilor – PRO Fotbal, We Play Strong şi altele. Fiecare seminar durează aproximativ o oră, inclusiv sesiunea de întrebări și răspunsuri.

 

Un nou webinar, cu tematica Fetele tot joacă fotbal, a fost organizat vineri 23 aprilie. Cu un mesaj de salut către cei 105 participanţi a venit Diana Bulgaru, președintele Ligii Feminine de Fotbal din Moldova şi membru al Comitetului Executiv FMF. 

 

Vitalie Jurat, manager al Oficiului de dezvoltare FMF, regiunea Nord, a vorbit despre rolul fotbalului feminin şi devoltarea sustenabilă a acestuia. Cristina Braga s-a referit la proiectul Playmakers, care urmează să fie implementat în Moldova. Svetlana Patraș a prezentat mai multe informaţii despre proiectul Open Fun Football Schools Moldova, în timp ce Natalia Ceban  a pus în discuţie proiectul We Play Strong. La rândul său, Ruslan Plopa a venit cu mai multe detalii privind campionatele Moldovei la fotbal feminin.

 

Participanţii au făcut un schimb de opinii şi cu privire la faptul că fotbalul te dezvoltă multilateral, împărtăşind experienţe cum fotbalul le-a schimbat viața.


Următoarele seminare sunt planificate pentru luna mai după cum urmează:
14.05 – Legile jocului (lector - Anatolie Cojocari)
21.05 – Echipa Țării. Istorii de success (vor participa si elevii claselor primare) (lector - Serghei Ursul)
27.05 – 100 de întrebări jucătorului Selecționatei (vor participa si elevii claselor primare) (lector - Vitalie Lungu)