• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Zimbru - Speranța. Avancronică

23 apr 2021 de Victor Daghi

 

Zimbru – Speranța


23 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru-2, teren natural. Fără spectatori
Arbitru: Ion ORLIC
Asistenți: Anatolie BASIUL și Vadim ROȘCA  
Al 4-lea oficial: Vasile BERLADEAN

 

Zimbru: 12.Silviu ȘMALENEA, 3.Ștefan BURGHIU, 5.Alexandru VREMEA, 9.Cristian DANI, 10.Artur PATRAȘ, 14.Saleh YAHAYA, 15.Alexei CIOPA, 17.Vlad RĂILEANU, 18.Prince Okezie EBENEZER, 21.Andrei CALAC, 23.Valentin CHIȘCA

Rezerve: 1.Denis GUȚUL, 6.Iulian BEJAN, 7.Petru NEAGU, 8.Alexandru GRAUR, 11.Vasili STEFU, 16.Marius CUROȘ, 22.Alexandru GĂU,  30.Mihai MOROZAN
Antrenor: Vlad GOIAN

 

Speranța: 1.Anatolie CHIRINCIUC, 9.Vladyslav PAVLENKO, 10.Andrii YAKOVLEV, 11.Dmytro KOZBAN, 14.Dan GUȘTIUC, 20.Andrei BURSUC, 22.Vadym VORONCHENKO, 31.Alexandru STARÎȘ, 77.Oleksandr IERMACHENKO, 87.Ruslan CHELARI, 93.Arcadie RUSU
Rezerve: 34.Orest BUDIUK, 4.Ion SCLIFOS,  15.Eugeniu PODÎRCA, 21.Serghei TROFAN, 23.Ion GAVRILIȚA
Antrenor: Volodymyr PROKOPINENKO

 

Zimbru Chișinău și Speranța Nisporeni se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, la stadionul Zimbru-2, într-un meci al etapei a XXIX-a a Diviziei Naționale. Partida va fi transmisă în direct de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum în 31 de meciuri directe, toate în eșalonul superior.

 

Primul duel a avut loc încă în prima ediție a campionatului național, Superliga. Pe 15 martie 1992, la Stadionul Republican din Chișinău, Zimbru se impunea cu 2-0, golurile fiind marcate de Serghei Cleșcenco și regretatul Iurie Miterev. 

 

În total, “galben-verzii” au adunat 14 victorii, Speranța - 6, iar alte 11 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil zimbrilor: 48-24.

 

În ediția actuală de campionat, echipele au terminat la egalitate, scor 2-2, la Orhei, pe 9 iulie 2020, într-un meci din etapa a doua. Andrii Yakovlev și Andrei Bursuc au înscris câte un gol pentru nisporeneni, iar Alexei Ciopa și Vadim Cemîrtan au marcat golurile oaspeților. 

 

Încă o partidă a avut loc în cadrul etapei a XI-a, pe 23 septembrie 2020. La stadionul Zimbru, formația din Nisporeni s-a impus cu 2-0 datorită golurilor marcate de Vladyslav Pavlenko și Arcadie Rusu.

 

Iar în ultimul duel direct, pe 25 noiembrie 2020, la Orhei, echipele s-au despărțit la egalitate, 2-2. Mijlocașul Zimbrului, Ion Postica, a egalat la doi în minutul 87. Celelalte goluri au fost marcate de Arcadie Rusu, Dan Pîsla, respectiv Artur Patraș.  

 

Partida de astăzi este crucială pentru “galben-verzi” în lupta pentru evitarea retrogradării. Zimbru, cu 14 puncte, se situează pe poziția a 9-a în clasament și se află la o distanță de 5 puncte de Speranța. O eventuală victorie în meciul de azi o poate ajuta pe formația chișinăuiană să-și îmbunătățească situația din clasament pentru a evita meciul de baraj. Formația antrenată de Vlad Goian n-a mai câștigat de 4 etape și a obținut o singură victorie și două remize în ultimele 10 meciuri de campionat.

 

De partea cealaltă, nici la Speranța lucrurile nu sunt deloc roz. Echipa lui Volodymyr Prokopinenko n-a mai câștigat de 11 meciuri, a fost eliminată dramatic din Cupă, iar săptămâna trecută a suferit cea mai categorică înfrângere din istorie, 0-10 cu Sheriff. Ultima dată formația nisporeneană a câștigat un meci mai mult de cinci luni în urmă, 3-0 cu Codru Lozova.

 

Antrenorul Zimbrului, Vlad Goian poate apela azi la serviciile mijlocașului Alexandru Vremea, care a fost suspendat în etapa trecută.