• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Cupa Moldovei. Sfîntul Gheorghe – Speranța

20 apr 2021 de Victor Daghi

 

Sfîntul Gheorghe – Speranța

 

20 aprilie. Chișinău, stadionul Zimbru, teren sintetic. Fără spectatori
Arbitru: Dumitru MUNTEAN
Asistenți: Denis BORISOV și Veaceslav SIVACIOV 
Al 4-lea oficial: Stanislav LEU

 

Sfîntul Gheorghe: 1.Maxim RAILEAN, 3.Maxim FOCȘA, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 11.Mihail GHECEV, 14.Yau ADAM, 17.Petru OJOG,  19.Serghei SVINARENCO, 21.Eugeniu SLIVCA, 88.Nicolai SOLODOVNICOV, 97.Artur CRACIUN, 98.Victor STÎNĂ

Rezerve:  25.Nicolae CALANCEA, 7.Alexandr SUVOROV, 8.Alexandru OSIPOV, 9.Raman VOLKAU,  13.Teodor LUNGU, 16.Ion BORȘ, 18.Mihail ȘTEFAN, 22.Dan TARAS, 24.Sidy SAGNA, 99.Artiom CARASTOIAN

Antrenor: Serghei CEBOTARI 

 

Speranța: 1.Anatolie CHIRINCIUC, 9.Vladyslav PAVLENKO, 11.Dmytro KOZBAN, 14.Dan GUȘTIUC, 20.Andrei BURSUC, 21.Serghei TROFAN, 22.Vadym VORONCHENKO, 31.Alexandru STARÎȘ, 77.Oleksandr IERMACHENKO, 87.Ruslan CHELARI, 93.Arcadie RUSU
Rezerve: 34.Orest BUDIUK, 4.Ion SCLIFOS, 10.Andrii YAKOVLEV, 15.Eugeniu PODÎRCA, 23.Ion GAVRILIȚA
Antrenor: Volodymyr PROKOPINENKO

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Speranța Nisporeni vor juca astăzi, de la ora 13:00, într-un meci din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2020/21. Partida de pe stadionul Zimbru din Chișinău (teren sintetic) va fi transmisă în direct de postul de televiziune Moldova 2. De asemenea, meciul va fi retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Sfîntul Gheorghe, finalista ultimelor două ediții ale Cupei, a început parcursul în noua ediție în optimile de finală. Echipa lui Serghei Cebotari a învins Sporting Trestieni cu 4-0 datorită reușitelor lui Alexandr Suvorov, Mihai Ghecev-2 și Vitalie Plămădeală.

 

De partea cealaltă, Speranța a întâlnit Dacia Buiucani. Deși a fost condusă cu 1-0, formația nisporeneană a învins până la urmă cu 2-1 în prelungiri. Golul calificării a fost marcat de Dan Pîsla în minutul 114! În timpul regulamentar au punctat Matvei Guiganov, respectiv Nicolae Nemerenco.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum în Cupa Moldovei. În semifinalele din ediția 2019/20,  „sfinții” s-au impus în dublă manșă cu scorul general 7-4 (5-2 și 2-2). În primul meci de la Suruceni golurile au fost marcate de Raman Volkau, Alexandru Starîș-autogol, Alexandr Suvorov-2, Maxim Iurcu, respectiv Serghei Trofan și Dan Pîsla. În returul de la Orhei au înscris Mihail Bolun, Dan Pîsla, respectiv Dmitri Mandrîcenco și Rienat Mochuliak.  

 

În Divizia Națională, cele două echipe s-au întâlnit până acum în 13 meciuri directe. Sfîntul Gheorghe a câștigat 5 dintre ele, iar Speranța - 2. Alte 6 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul, 17-13, este favorabil echipei din Suruceni. 

 

În actuala ediție de campionat cele două formații s-au întâlnit de trei ori.

 

Pe 10 septembrie 2020, în cadrul etapei a IX-a, „sfinții” i-au învins pe nisporeneni cu 2-0, grație golurilor înscrise de Vitalie Plămădeală și Raman Volkau. 

 

În continuare, pe 6 noiembrie 2020, în cadrul etapei a XVIII-a, din nou au triumfat jucătorii lui Serghei Cebotari, 1-0, datorită reușitei lui Eugeniu Slivca.

 

Cel mai recent duel a avut loc 9 zile în urmă, la Vadul lui Vodă, în cadrul etapei a XXVII-a. Sfîntul Gheorghe s-a impus cu 3-0 datorită golurilor marcate de Victor Stînă, Alexandr Suvorov și Yau Adam.

 

Sf.Gheorghe și Speranța au jucat și două partide în Divizia A. În sezonul 2014/15, Speranța a câștigat meciurile directe cu 3-2 și 3-0. La finalul ediției de campionat, Speranța a promovat în eșalonul superior. 

 

Sfîntul Gheorghe a mai jucat o dată cu Speranța într-un turneu oficial organizat de FMF. Este vorba de prima ediție a Cupei Federației, iar “sfinții” s-au impus cu 2-1 (marcatori Radu Rogac, Eugeniu Slivca, respectiv Constantin Sandu).

 

Echipa antrenată de Serghei Cebotari are o evoluție destul de bună în ultima perioadă: cinci victorii în ultimele șase meciuri!

 

De partea cealaltă, Speranța n-a mai câștigat de 10 meciuri, iar săptămâna trecută a suferit cea mai categorică înfrângere din istorie, 0-10 cu Sheriff. Ultima dată formația nisporeneană a câștigat un meci mai mult de cinci luni în urmă, 3-0 cu Codru Lozova.