• Fii alături de Echipa Țării

S-a stins din viață Natan Bartfeld...

15 apr 2021 de Ion Buga

Unul dintre cei mai buni arbitri din istoria fotbalului moldovenesc, fost observator de arbitri FMF, UEFA și FIFA, Natan Bartfeld s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.

 

Federația Moldovenească de Fotbal, în numele întregii comunități fotbalistice, exprimă sincere condoleanțe și sentimente de compasiune rudelor, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe Natan Bartfeld.

 

În anii 1980-1989, Natan Bartfeld a fost arbitru de categorie unională, deservind peste 100 de meciuri în liga superioară și primul eșalon al fotbalului sovietic. Tot în acea perioadă a fost desemnat de mai multe ori cel mai bun arbitru al țării.

 

După încheierea carierei de arbitru, a devenit observator UEFA și FIFA. De asemenea, a activat în aceeași poziție și în cadrul competițiilor sub egida FMF. Timp de mai mulți ani a fost și instructor FMF responsabil de pregătirea arbitrilor. 


În anii 90, a fondat echipa Unisport-Auto, care a evoluat mai multe sezoane în Divizia Națională. Anume la formația chișinăuiană s-au lansat în fotbalul mare mai mulți jucători cunoscuți printre care foștii internaționali, Alexandru Gațcan sau Alexandru Onica. 

 

În ultimii ani de viață, a mai activat în calitate de expert pe arbitraj la diferite emisiuni televizate.