• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Iurie Bulgăreanu, la 60 de ani!

14 apr 2021 de Ion Buga

Membrul Comitetului Executiv al FMF, secretarul general al Federației Sportive de Fotbal pe Plajă și președintele Federaţiei de Fotbal-Tenis din Republica Moldova, Iurie Bulgăreanu serbează astăzi a 60-a aniversare!

 

Cu ocazia jubileului, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii comunități fotbalistice, îi urează omagiatului multă sănătate, bucurii de la cei dragi și succese în toate activitățile pe care le întreprinde pentru dezvoltarea fotbalului nostru. 

 

La mulți ani!

 

În anul 2002, Iurie Bulgăreanu a stat la bazele creării și promăvării fotbal-tenisului în țara noastră, devenind primul președinte al federației de profil. Odată cu aderarea la structurile internaționale, Moldova a devenit o participantă și premiantă permanentă la campionatele europene și mondiale de fotbal-tenis. 

 

În 2007, el a pus umărul și la fondarea Asociației de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova, fiind în prezent secretarul general al Asociației.


De asemenea, Iurie Bulgăreanu este președintele Clubului Sportiv Fulger din orașul Ialoveni, care a participat în campionatul Moldovei, Divizia B.

 

Este antrenor emerit al Moldovei la fotbal-tenis (2016) și lucrător emerit în domeniul culturii fizice și sportului (2018).