• Fii alături de Echipa Țării

Turneul naţional "Viitorul" 2020

09 feb 2020 de Reporter FMF
GALERIE

Astăzi a început o nouă ediție a turneului național ”Viitorul”.

 

Selecționata regională Centru, campioana în exercițiu a turneului, a debutat cu înfrângere. Echipa antrenată de Vitalie Mardari a cedat în fața echipei Sheriff Tiraspol, scor 1-2. Pentru învingători au marcat Stanislav Greșciuc (min.13) și Nichita Sandețchii (min.62), iar pentru selecționata regională a punctat Chiril Palețchii (min.24).

 

Un alt rezultat surprinzător a fost consemnat la Cahul, acolo unde selecționata regională Sud a trecut cu 1-0 de formația Zimbru Chișinău.

 

La Ternovca, Dacia-Buiucani Chișinău s-a impus cu 2-0 în fața selecționatei regionale Est, în timp ce la Bălți, selecționata regională Nord și ȘȘSF Bălți s-au despărțit la egalitate, scor 2-2.

 

Meciurile etapei a doua sunt programate pentru 23 februarie. Programul complet al meciurilor poate fi găsit AICI.

 

La turneul din acest an participă 8 echipe formate din jucători născuți în 2005 și 2006. În formatul actual, competiția se desfășoară începând cu anul 2017. 

 

Prima ediție a turneului naţional "Viitorul" a avut loc în anul 2007 și a fost câștigată de selecționata regională Est. Competiția are ca scop identificarea fotbaliștilor talentați, perfecționarea măiestriei acestora, în perspectiva completării lotului național de juniori U-15. De asemenea, turneul contribuie la întărirea relațiilor sportive între regiuni, precum și la schimbul de experiență între antrenori.