• Fii alături de Echipa Țării

Andrei Mațiura, la 40 de ani!

10 apr 2021 de Ion Buga
Foto: facebook.com/milsamifc

Fostul internațional moldovean, Andrei Mațiura, împlinește astăzi 40 de ani. 

 

Cu acest prilej, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului viață lungă, fericire alături de familie și mari realizări fotbalistice. 

 

În cariera de jucător, Andrei Mațiura a evoluat pe poziția de mijlocaș central la echipele Olimpia Bălți, FC Hîncești, Nistru Otaci (toate, Moldova), Metallurg Kuzbas și Dinamo St.Petersburg (ambele, Rusia).


În sezonul 2004-2005 a câștigat Cupa Moldovei cu Nistru Otaci, singurul trofeu major din istoria formației din nordul Moldovei.

 

În anii 2002-2003 a apărat culorile primei reprezentative a țării noastre.

 

Ca antrenor, a fost secundul lui Veaceslav Rusnac la echipele Academia Chișinău, Speranța Crihana Veche, Iskra-Stal Rîbnița, Zimbru Chișinău și Milsami Orhei, Qyzyl-Jar (Kazahstan), precum și selecționata de juniori U19 a Moldovei. În 2018, și-a trecut în palmares cu Milsami trofeul Cupei Moldovei Orange. 


De asemenea, în 2010, a făcut parte din lotul naționalei Moldovei de fotbal pe plajă în primele meciuri ale acesteia pe arena internațională.


Este fiul lui Alexandru Mațiura, unul din legendarii jucători din istoria fotbalului moldovenesc și fost antrenor al naționalei Moldovei.

 

La mulți ani!