• Fii alături de Echipa Țării

Revine fotbalul! CSE a permis reluarea competițiilor în aer liber!

08 apr 2021 de Reporter FMF

Comisia pentru Situații Excepționale a răspuns astăzi demersurilor Federației Moldovenești de Fotbal cu privire la avizarea pozitivă a activității fotbalistice interne, mai cu seamă, a reluării meciurilor Campionatului și Cupei Moldovei.

 

Astfel, prin dispoziția nr.2 din 8 aprilie 2021, CSE a permis reluarea antrenamentelor pentru pregătirea participării în turnee internaționale a sportivilor, membri ai loturilor naționale, cu respectarea obligatorie a tuturor măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. 

De asemenea Comisia a permis reluarea competițiilor sportive desfășurate în aer liber, fără spectatori, de către federațiile sportive naționale acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și a Instrucțiunilor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a solicitat printr-un demers oficial Ministerului Educației, Culturii și Cercetării acreditarea de a relua meciurile Diviziei Naționale, Diviziei A, Cupei Moldovei și a campionatelor de juniori - școlilor de fotbal, care se ocupă cu creșterea și educarea copiilor, viitorilor fotbaliști - conform regulilor prestabilite anti-Covid.

 

La fel, FMF a solicitat permisiunea de a organiza pe 13 aprilie ultimul meci al echipei Naționale de futsal din cadrul preliminariilor Campionatului European. Partida este programată pentru ora 18.30, la Futsal Arena din Ciorescu, fără spectatori. 

 

În context, FMF va solicita MECC permisiunea de reluare a campionatului Moldovei, Divizia B și a competițiilor raionale de fotbal, dar și a fotbalului feminin și mini-fotbal, începând cu săptămâna viitoare. 

 

Federația de fotbal a demonstrat în timp că are capacitate organizațională de a respecta cu strictețe Instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în cadrul competițiilor desfășurate sub egida FMF.  

 

Societatea fotbalistică din Moldova a fost informată cu regularitate, prin intermediul site-ului oficial FMF, despre eforturile depuse de Federație în obținerea permisiunii autorităților de a relua procesul fotbalistic, în perioada dificilă prin care trecem toți împreună.  

 

Despre reluarea meciurilor de fotbal și calendarul competițional actualizat vă vom informa în cel mai scurt timp. 

 

DOCUMENTE ANEXATE

Scrisoare către MECC, 07.04.3021