• Fii alături de Echipa Țării

Echipa APSM a câștigat turneul internaţional din Egipt

03 apr 2021 de Reporter FMF
GALERIE

Echipa APSM a ocupat primul loc la turneul internaţional de fotbal pentru jurnalişti care s-a desfășurat în Egipt. Astăzi, în ultima etapă, cronicarii moldoveni au trecut de Belarus cu 1-0 și au acumulat 12 puncte, ceea ce le-a permis să intre în posesia trofeului.

 

Săptămâna aceasta selecționata jurnaliștilor din Moldova a participat la cea de-a 8-a ediție a turneului internațional pentru jurnaliști, care s-a desfășurat la Sharm El-Sheikh, Egipt. La competiție au mai fost prezente reprezentativele a șapte țări. Formația jurnaliștilor din Moldova a evolua în premieră la acest turneu.

 

Naționala Moldovei a fost reprezentată de Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Ion Fuștei, Oleg Istrati, Alexandru Rusu, Ion Anuşca, Andrei Lupu, Sergiu Carauş, Maxim Tataru, Cristian Jardan și Eduard Ciobanu.

 

Egypt 8th International Football Tournament for Media and Journalists s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile. În prima zi de concurs cronicarii moldoveni au reușit două victorii: 3:1 cu Armenia și 1:0 cu Ucraina.

În cea de-a doua zi, ai noștri au cedat în fața echipei din Kazahstan - 0:3 și au învins țara gazdă, Egipt - 2:1.

Iar astăzi, în ultima etapă, ai noștri s-au impus cu 1-0 în fața Belarusului și acumulând 12 puncte au devenit campionii turneului.

 

„Avem tot respectul și recunoștința pentru cei care susțin activitatea Asociației Presei Sportive din Moldova, inclusiv a echipei de fotbal creată de instituția respectivă, ce are în palmares rezultate de excepție pe plan internațional. Tradițional, alături de presa noastră sportivă se află Federația Moldovenească de Fotbal, care permanent contribuie la deplasările echipei cronicarilor peste hotare, precum și la organizarea turneului de futsal Open Cupa Presei în memoria jurnalistului sportiv Boris Harcenco...”, a declarat Eduard Ciobanu, preşedintele APSM.

 

Reamintim că echipa presei sportive din Moldova a câștigat, în anul 2019, campionatul țărilor Est-Europene și Balcanice, precum şi turneul Internaţional printre jurnalişti desfășurat la Druskininkai, Lituania. În 2003 Naționala jurnaliștilor din Moldova a câștigat Jocurile Olimpice pentru mass media de la Cannes (Franța).