• Fii alături de Echipa Țării

Primul curs de instruire a învățătorilor. Programul ”Educație fizică prin fotbal”

05 feb 2020 de Sandu Grecu

ederația Moldovenească de Fotbal demarează pe 11 februarie curent primul curs gratuit de instruire pentru învățătorii de cultura fizică și cei de clasele primare, angajați în Școlile înscrise în programul ”Educație fizică prin fotbal”. Lecțiile practice și teoretice se vor desfășura timp de 5 zile, la stadionul Zimbru din capitală și vor fi predate de traineri de la Școala Federală de antrenori. 

 

În prima zi de studii sunt înscriși 40 de învățători de la 22 de instituții de învățământ, din zona Nord a Republicii Moldova.
Ziua 2 (12 februarie): 23 de școli, zona Centru
Ziua 3 (13 februarie): 15 școli, zona Centru-Est
Ziua 4 (14 februarie): 14 școli, toate zonele, predare în limba rusă
Ziua 5 (15 februarie): 18 școli, zona Centru-Sud

 

În total, la cursuri vor participa peste 200 de profesori, care la final vor primi calificativul ”antrenor de fotbal”, posesor al Licenței D FMF și inventarul necesar pentru orele de fotbal, oferit gratuit de către Federația Moldovenească de Fotbal.  

 

Aceste acțiuni fac parte din programul comun de dezvoltare a fotbalului, inițiat de FMF în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu denumirea ”Educația fizică prin fotbal”. Proiectul prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).

 

Proiect-pilot ”Educația fizică prin fotbal” a fost implementat în 100 de școli din Republica Moldova, care au semnate acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total sunt implicați circa 15.000 de copii.