• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Sheriff - Petrocub. Avancronică

19 mar 2021 de Ion Buga

 

Sheriff - Petrocub

 

19 martie. Tiraspol. CS Sheriff, stadionul acoperit. Fără spectatori

Arbitru: Andrei CEBAN
Asistenți: Vadim VICOL și Andrei BODEAN
Al 4-lea oficial: Viktor BUGENKO

 

Sheriff: 26. Dusan MARKOVIĆ, 2.Danilo HURTADO, 6.Stjepan RADELJIĆ, 9.Adama TRAORE, 10.Frank CASTANEDA, 11.Lovro BIZJAK, 13.Fernando PEIXOTO, 15.CRISTIANO, 17.Dimitrios KOLOVOS, 31.Sebastien THILL, 88.Rifet KAPIC
Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 3.Petro CHARLES, 8.Alexandr BELOUSOV, 19.Dabney DOS SANTOS, 23.Nadrey DAGO, 27.Peter BANDA, 43.Richard GADZE, 55.Gustavo DULANTO, 90.Veaceslav POSMAC, 98.Maxim COJOCARU 
Antrenor: Yurii VERNYDUB

 

Petrocub: 1.Mickael MEIRA, 2.Jacques ONANA, 8.Iaser ŢURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 
18.Vadim GULCEAC, 19.Mikhail PLATIKA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 22.Ștefan EFROS, 84.Alexandru ONICA, 90.Ion JARDAN
Rezerve: 29.Cristian AVRAM, 5.Gheorghe BRÎNZANIUC, 7.Constantin SANDU, 14.Alexandru VLAS, 17.Victor BOGACIUC, 23.Alexandru VACARCIUC
Antrenor: Lilian POPESCU

 

Liderele Diviziei Naționale se vor duela astăzi, de la ora 15:00, în cel mai tare meci din cadrul etapei a XXVI-a. Partida se va disputa la Complexul Sportiv Sheriff din Tiraspol (stadionul acoperit) și va fi transmis în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2 și retransmis de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională și portalul Moldfootball.

 

Ambele echipe se află într-o formă excelentă. Petrocub continuă seria de partide fără eșec (15 meciuri). Ultima dată echipa antrenată de Lilian Popescu a fost învinsă pe 19 septembrie 2020 în meciul de acasă cu Milsami (1-2). De partea cealaltă, campioana Moldovei a ajuns la 8 victorii consecutive. În etapa trecută, tiraspolenii au obținut în actuala stagiune a șasea victorie la o diferență mai mare de 5 goluri.

 

Va fi duelul celor mai bune atacuri din campionat. Sheriff a marcat 75 de goluri, iar Petrocub - 65. Cele două formații au și cei mai buni marcatori la zi în eșalonul superior. Frank Castaneda e lider în topul golgheterilor, cu 18 reușite, fiind urmat de Vladimir Ambros (14) și Sergiu Platica (10). 

 

În acest sezon al Diviziei Naționale, echipele și-au împărțit victoriile. Sheriff s-a impus la Tiraspol cu 4-1, iar Petrocub, la Hâncești, cu 1-0.

 

În Divizia Națională, Sheriff și Petrocub au disputat 22 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 25 august 2001. Sheriff s-a impus atunci cu 6-0 după golurile semnate de Ruslan Barburoș și Odia Chidi (câte o dublă), Sergiu Dadu și Evgheni Pațula. Este cea mai categorică înfrângere pentru Petrocub în liga superioară. În total, Sheriff a obținut 12 victorii, Petrocub – 4, iar alte 6 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 37-8 pentru formația din Tiraspol. 

 

Din cauza suspendărilor, nu-și vor putea ajuta astăzi echipa mijlocașii lui Petrocub, Alexandru Bejan și Andrei Cojocari.

 

În Cupa Moldovei Orange, ambele formații au fost adversare de două ori, de fiecare dată în semifinale. În penultimul act al ediției trecute, Petrocub a reușit o calificare dramatică. După victoria din tur cu 1-0, echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe terenul tiraspolenilor (1-2), însă golul marcat de Sergiu Platica în prelungirile meciului a fost decisiv. Ulterior, hînceștenii și-au adjudecat trofeul, primul din istoria clubului. În ediția 2016/17, Sheriff s-a impus la penalty-uri, scor 5-4, după ce timpul regulamentar s-a încheiat nedecis, 1-1. 

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.