• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Naționala Moldovei și-a încheiat evoluția la turneul internațional din Rusia

18 mar 2021 de Ion Buga

În perspectiva pregătirii către competițiile oficiale internaționale, Naționala Moldovei de fotbal pe plajă a participat în perioada 13-17 martie la un turneu internațional găzduit de orașul Moscova. La întrecere au mai evoluat echipele: Spartak Moscova, CSKA Moscova, Lokomotiv Moscova, Delta Saratov (toate, Rusia) și ORC-Masita (Belarus).


Selecționata pregătită de Ruslan Pernai a suferit înfrângeri în duelurile cu titratele cluburi din Rusia și Belarus: 2-9 cu Masita, 1-12 cu Lokomotiv, 2-4 cu Spartak, 3-4 cu CSKA și 1-3 cu Delta. În aceste meciuri, pentru echipa noastră au marcat Marin Cernenchi (3 goluri), Grigore Cojocari, Nicolae Ignat (câte 2), Andrei Florea, Nicolae Șchiopu (câte 1).

 

Câștigătoarea primei ediții a turneului a devenit Lokomotiv Moscova, care este campioana în exercițiu a Rusiei. 

 

Vă reamintim că Republica Moldova a obținut dreptul de a organiza prima competiție majoră internațională la fotbal pe plajă, după pauza cauzată de coronavirus. Turneul Euro Beach Soccer League, Divizia B, a fost programat să se desfășoare anul trecut pe noua arenă la fotbal pe plajă din Chișinău (parcul La Izvor), cu participarea a 16 selecționate. Turneul, însă, a fost anulat din cauza situației epidemiologice din Republica Moldova. 

 

În acest context, FMF și-a asumat responsabilitatea de a organiza turneul Euro Beach Soccer League în vara anului 2021, în cazul în care Federația Internațională de Fotbal pe Plajă ne va oferi această oportunitate. 

Foto: Evgeniya SHEVCHENKO