• Fii alături de Echipa Țării

Delegare internațională

18 mar 2021 de Ion Buga

Un reprezentant al Federației Moldovenești de Fotbal a fost delegat de UEFA la meciurile retur din optimile de finală ale Ligii Europei.

 

Astfel, Vladimir Antonov va fi Observator de arbitri UEFA la partida Shakhtar Donetsk (Ucraina) - AS Roma (Italia), care va avea loc astăzi, 18 martie, pe stadionul Olimpiyskiy din capitala Ucrainei. În tur, italienii s-au impus cu 3-0.

 

În actualul sezon, Vladimir Antonov a activat în aceeași funcție la meciurile din cadrul Ligii Campionilor, Ligii Europei, Ligii Națiunilor și Campionatului European de tineret. 

 

Vă reamintim, Vladimir Antonov este primul arbitru moldovean care a oficiat un meci internațional. S-a întâmplat acest lucru pe 20 septembrie 1995 la meciul Ungaria – Israel (selecționate de juniori U16). El a fost ajutat atunci de asistenții, Valeriu Sorochin și Anatol Ianeț.

 

De-a lungul anilor, angajații și specialiștii FMF se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida UEFA.