• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 23 în cifre

02 mar 2021 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 19 goluri (gazdele - 10, iar oaspeții - 9), în mediu – 3,8 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 331 goluri (gazdele – 180, oaspeţii – 151), în mediu - 2,87 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câştigat câte două meciuri, iar o altă partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 115 meciuri. Gazdele au câştigat 48 partide, oaspeţii – 43, iar alte 24 meciuri s-au terminat nedecis.
 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Codru - Petrocub 1-9 (etapa 22).

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, ambele transformate de Artur Patraș (Zimbru) și Vladimir Ambros (Petrocub). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 42 lovituri de pedeapsă, 11 dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 21 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 453 cartonaşe galbene, 59 dintre care jucătorilor echipei Codru. Cele mai puține cartonașe galbene (35) le-au primit jucătorii de la Dinamo-Auto și Sheriff. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roşu, lui Constantin Bogdan (Milsami). De la începutul campionatului au fost acordate 18 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani. Petrocub și Sheriff sunt singurele echipele care nu au cartonașe roșii în acest sezon.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 15 reușite. El este urmat de jucătorii Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 14, și Sergiu Platica, cu 9 goluri.

 

*Cel mai bun atac (62 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (78). Cele mai puține goluri (14) au fost marcate de Codru.

 

*Petrocub continuă seria de partide fără eșec (13 meciuri). Ultima dată echipa antrenată de Lilian Popescu a fost învinsă pe 19 septembrie 2020 în meciul de acasă cu Milsami (1-2).

 

*Dinamo-Auto a întrerupt seria de 7 meciuri fără înfrângere, în timp ce Zimbru a oprit șirul partidelor (8) fără victorii.

 

*Sheriff a ajuns la 6 victorii consecutive, iar FC Florești și Speranța au o serie de 6 meciuri fără victorie.

Foto: Vadim CAFTANAT