• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Live. Petrocub – Dacia Buiucani. Avancronică

27 feb 2021 de Victor Daghi

 

Petrocub – Dacia Buiucani

27 februarie. Vadul lui Vodă, CPSM, teren sintetic. Fără spectatori

Arbitru: Piotr STOIANOV
Asistenți: Andrei BODEAN și Vitalie TERZI
Al 4-lea oficial: Daniel LUCA

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 4.Petru RACU, 8.Iaser ŢURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 10.Alexandru BEJAN, 11.Sergiu PLATICA, 19.Mikhail PLATIKA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 22.Ștefan EFROS, 71.Andrei COJOCARI, 90.Ion JARDAN
Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 2.Jacques ONANA, 5.Gheorghe BRÎNZANIUC, 7.Constantin SANDU, 17.Victor BOGACIUC, 18.Vadim GULCEAC, 23.Alexandru VACARCIUC, 84.Alexandru ONICA
Antrenor: Lilian POPESCU 

 

Dacia-Buiucani: 1.Dumitru COVAL, 2.Ioan-Călin REVENCO, 4.Denis FURTUNA, 5.Mihai ȚÎPAC,  8.Corneliu COTOGOI, 9.Vadim CRICIMAR, 11.Dumitru DEMIAN, 18.Vadim CRAVCESCU, 19.Doru CALESTRU, 22.Marin CĂRUNTU, 23.Vicu BULMAGA
Rezerve: 82.Artiom CUBANI, 10.Nicolae NEMERENCO, 14. Ilie BOTNARI, 15.Ion MAMALIGA, 17.Valeriu GURGUROV, 20.Oleg MARTIN, 24.Andrei RUSNAC, 28.Nicu NAMOLOVAN, 31.Vasile BÎTLAN

Antrenor: Andrei MARTIN 

 

Petrocub Hîncești și Dacia-Buiucani vor disputa astăzi, de la ora 14:30, primul meci al etapei XXIII a Diviziei Naționale. Partida se va disputa la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă și va fi transmisă de posturile de televiziune Sport 2 și N4. De asemenea, meciul va fi retransmis de site-ul nostru, de portalul Moldfootball și pe pagina Facebook a Diviziei Naționale.

 

În Divizia Națională, echipele s-au întâlnit de două ori până acum. Hînceștenii au obținut o victorie, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil lui Petrocub, 2-0. 

 

În etapa a 5-a din actuala stagiune, echipa din Hîncești s-a impus pe teren propriu cu 2-0, prin golurile lui Dan Taras și Sergiu Platica. Dacia-Buiucani a terminat meciul în 10 oameni, din teren fiind eliminat Mihai Țîpac.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat în etapa a XIV-a. Partida din 18 octombrie, jucată la stadionul Zimbru-2 din Chișinău, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Portarul gazdelor, Dumitru Covali a devenit eroul mecului, după ce a apărat un penalty în min. 60. Ulterior, Comitetul de Arbitri a luat decizia de a-l suspenda pe centralul Stanislav Leu de la arbitraj pentru 5 etape ale Diviziei Naționale, pentru greșelile comise în acel joc. 

 

De asemenea, cele două echipe au avut două meciuri directe în Divizia A, sezonul 2014/15. Atunci, Petrocub Sărata Galbenă a învins Dacia-2 Buiucani cu 2-0, iar un meci s-a încheiat la egalitate 1-1.

 

În etapa trecută, Petrocub a obținut cea mai categorică victorie din istorie, 9-1 cu Codru Lozova, în timp ce trupa lui Andrei Martin a reușit o egalare dramatică în al 5-lea minut de prelungiri al meciului cu FC Florești (scor 2-2), Ionuț Revenco, căpitanul formației chișinăuiene, marcând golul cu numărul 300 al actualei ediții de campionat.

 

După victoria de marți cu Codru, echipa antrenată de Lilian Popescu a ajuns la 12 meciuri consecutive fără înfrângere în Divizia Națională (9 victorii, 3 remize). Ultimul meci pierdut de Petrocub în campionat a avut loc pe 19 septembrie 2020, un 1-2 cu Milsami în etapa a 10-a.

 

De partea cealaltă, Dacia-Buiucani n-a mai pierdut de 5 meciuri (1 victorie și 4 remize).

 

Petrocub nu va putea conta în meciul de azi pe fundașul camerunez Douanla Melachio, accidentat. Dumitru Bivol, mijlocașul Daciei-Buiucani, va absenta din cauza unei suspendări pentru cumul de cartonașe galbene.