• Fii alături de Echipa Țării

UEFA lansează noul ghid pentru construcția și renovarea centrelor de antrenament

25 feb 2021 de Victor Daghi

UEFA a publicat astăzi noul ghid pentru a ajuta cluburile și asociațiile naționale să planifice construcția și renovarea centrelor de pregătire.

 

Documentul, „Ghidul UEFA pentru cele mai bune practici de construcție și gestionare a centrelor de antrenament”, oferă un set de instrucțiuni de luat în considerare atunci când se dorește să se investească în noi facilități sau să fie îmbunătățită infrastructura existentă.  

 

Conceput pentru diferite organizații, ghidul acoperă mai multe domenii cheie:

 

- Infrastructură

- Procesul și funcționarea

- Facilități pentru antrenament

- Sustenabilitate

- Accesibilitate

 

Ghidul UEFA pentru cele mai bune practici de construcție și gestionare a centrelor de antrenament poate fi descărcat aici, în limbile engleză, germană și franceză.

 

"Rolul UEFA, ca organ de conducere al fotbalului european, este de a contribui la ridicarea standardelor atât pe teren, cât și în afara terenului, și de a ajuta cluburile și asociațiile membre, precum și comunitatea fotbalistică europeană", explică secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti.

 

„Scopul documentului este de a oferi un ghid, în care este explicat pas cu pas proiectarea, construcția și managementul centrelor de pregătire, care stabilește elementele cheie atunci când planificați construcția sau renovarea acestor facilități dintr-o perspectivă sportivă și operațională. UEFA va încuraja și va contribui la dezvoltarea unor facilități de antrenament de cel mai înalt nivel, care va aduce un mare beneficiu pentru fotbal, precum și pentru comunitățile locale. "

 

UEFA a publicat recent un Raport care oferă informații despre facilitățile de pregătire a jucătorilor și investițiile făcute în fotbalul de juniori din Europa. În total, 950 de centre de antrenament sunt folosite de 673 de cluburi europene, inclusiv din Republica Moldova.