• Fii alături de Echipa Țării

UEFA a anulat Liga Campionilor pentru tineret

17 feb 2021 de Ion Buga

Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi să anuleze ediția 2020/21 a Ligii Campionilor pentru tineret din cauza pandemiei Covid-19 și a efectelor sale asupra organizării competițiilor. 

 

Restricțiile de călătorie care afectează cluburile participante creează dificultăți majore pentru organizarea meciurilor, iar două cluburi s-au retras deja din competiție. Executivul forului european a menţionat că nu mai sunt posibilităţi de a amâna în continuare startul competiției și că sănătatea și siguranța tinerilor jucători are cea mai mare prioritate. 

 

În circumstanțele actuale, atât Comitetul competițiilor pentru cluburile UEFA, cât și Asociația Europeană a Cluburilor au susținut ideea de a anula în mod excepțional UEFA Youth League din acest sezon. 

 

Sheriff Tiraspol U19 urma să întâlnească în noul sezon al Ligii Campionilor pentru tineret, în 1/32 de finală, echipa Kairat Kazahstan. Meciul era programat la Tiraspol pe 2 martie. 

 

În ediția precedentă a UEFA Youth League, Sheriff U19 a ajuns până în faza play-off, fiind eliminată doar la penalty-uri de campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad. Sheriff este prima echipă din Moldova care a ajuns în primăvara europeană a competițiilor intercluburi.

Foto: UEFA