• Fii alături de Echipa Țării

Oficiile regionale de dezvoltare. Ședință de lucru

17 feb 2021 de Victor Daghi
GALERIE

Astăzi, la complexul sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, a avut loc şedinţa de lucru cu stafful Oficiilor regionale de dezvoltare (ORD).

 

La început, Serghei Butelschi, directorul tehnic FMF, a venit cu un cuvânt de salut pentru toți participanții la ședință.

 

Oleg Molceanov, manager programe dezvoltare FMF, și Vitalie Jurat, manager regional, au informat asistența despre totalurile activității ORD în anul 2020.

 

Serghei Butelschi s-a referit la Strategia de dezvoltare a FMF pentru perioada 2020-24, obiectivele și planificarea activității ORD pentru anul 2021.

 

În continuare, participanții la ședință au fost împărțiți în grupe, fiind invitați să se expună despre situația actuală din fotbalul moldovenesc și să formuleze propuneri concrete pentru îmbunătățirea lucrului în regiuni. S-a discutat despre promovarea fotbalulul de masă, implementarea strategiei de dezvoltare a fotbalului feminin în regiuni, competițiile organizate de FMF la nivel de juniori și fotbal feminin, pregătirea tinerilor arbitri.

 

La ședință au mai participat: Diana Bulgaru, președinte al Ligii Feminine de Fotbal din Moldova, coordonatorul proiectului social-sportiv "Fotbal în școli", prima femeie membră a Comitetului Executiv al FMF, Natalia Ceban, Anatolie Bodean, ambii inspectori federali, Nicolae Bunea, coordonatorul proiectului “Noi”, Serghei Ursul, Vitalie Lungu, Alexei Gheorghiu, tustrei manageri regionali, Ruslan Plopa, secretar general al Ligii Feminine de Fotbal din Moldova, Iurie Covtun, Ion Țurcanu, Nicolai Korovinski, tustrei coordonatori competiții, Denis Borisov, Victor Josan și Gheorghe Dandeș, tustrei coordonatori arbitri.

 

După încheierea ședinței a fost organizat un meci de fotbal.

 

“A fost o ședință utilă pentru toți cei prezenți. Am făcut totalurile anului 2020, unul foarte dificil din cauza pandemiei de coronavirus. Avem mult de lucru în noul an, iar în activitatea noastră ne ghidăm de Strategia de dezvoltare a fotbalului din Republica Moldova, pentru perioada 2020-2024”, a declarat Serghei Butelschi la finalul ședinței de lucru.  

 

Cele patru Oficii regionale de dezvoltare ale FMF (Nord, Sud, Est, Centru) au fost create în anul 2015, iar scopul forului fotbalistic național este ca, prin proiectele pe care le dezvoltăm, să creștem exponențial numărul persoanelor implicate în fenomenul fotbalistic.