• Fii alături de Echipa Țării

Seminar pentru observatorii de arbitri

13 feb 2021 de Victor Daghi
GALERIE

La complexul sportiv “Futsal Arena FMF” din Ciorescu a avut loc astazi seminarul dedicat observatorilor de arbitri, înaintea reluării campionatului.

 

Președintele Leonid Oleinicenco l-a prezentat pe Anatolie Cojocari, care recent a devenit inspector FMF, responsabil de arbitraj. În mesajul său de salut, conducătorul forului fotbalistic național a menționat că toată lumea își dorește să vadă un arbitraj corect în campionatul național. De aceea rolul arbitrului și al observatorului de arbitri este foarte important.

 

La seminar au participat 20 de observatori de arbitri, iar lectori au fost Vladimir Antonov, instructor pentru arbitri, observator de arbitri UEFA, și Anatolie Cojocari, inspector FMF, responsabil de arbitraj.

 

Sergiu Vasilache, colaborator al Departamentului Integritate, a prezentat o informație despre monitorizarea tuturor meciurilor din competiția internă, s-a referit la Codul disciplinar FMF și care trebuie să fie acțiunile observatorului de arbitri în cazul manipulării meciurilor.

 

Au fost discutate mai multe subiecte ce țin de activitatea observatorilor de arbitri la meciurile campionatului național, participanților le-au fost prezentate diferite teme teoretice și au fost supuși unor teste.

 

Toți observatorii de arbitri au susținut cu brio examenele și vor fi delegați la meciurile campionatului național.

 

Vă prezentăm lista observatorilor de arbitri: Vladimir Antonov, Veaceslav Cebotari, Nicolai Stuleni, Vasile Carp, Vladimir Afanasiev, Valeriu Sorochin, Alexandru Crasaniuc, Valeriu Robu, Ghenadie Crasnoșan, Igor Șațki, Valeriu Guțu, Anatolie Lifciu, Vladislav Cebotari, Berladean, Fiodor Zaharii, Veaceslav Berco, Valeriu Rusacov, Victor Josan, Igor Sivaciov și Victor Stână.