• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Deciziile Comitetului Executiv al FMF din 12 februarie 2021

12 feb 2021 de Ion Buga
GALERIE

La Casa Fotbalului a avut loc astăzi prima ședință a Comitetului Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal în componență nouă.

 

În urma dezbaterilor, Comitetul Executiv a adoptat următoarele decizii importante:

 

- Mihai Anghel a fost reales în calitate de Prim-vicepreședinte al FMF; 

 

- a fost aprobată numirea în calitate de membri ai Comitetului de Urgență: Leonid Oleinicenco – președinte, Mihai Anghel – vicepreședinte, Gheorghe Cîrlan – membru, Veaceslav Maximov – membru, Anatolie Teslev – membru;

 

- au fost prelungite mandatele Comitetelor judiciare ale FMF și anume: Comitetul de Disciplină, Comitetul de Competiții, Comitetul de Apel și Comitetul de Etică, în componențele stabilite anterior;

 

- a fost modificată componența Organului Administrativ din cadrul Sistemului de Licențiere a Cluburilor de fotbal în FMF;

 

- a fost modificat Regulamentul Campionatului R. Moldova pentru copii și juniori, ediția 2020-2021, și anume:

- Articolul 1.4 În Campionatul Republicii Moldova 2021-2022, în Divizia Națională, Liga Copii la categoria de vârstă U11 vor fi incluse primele 12 cluburi (școlile sportive), conform regulamentului FMF privind clasificarea centrelor de pregătire a copiilor și juniorilor din Republica Moldova.

- Articolul 3.1 Divizia Națională, Liga copii U13, U12, U11 este formată maximum din 12 echipe. În liga copii U13, U12, U11 campionatul se va disputa dintr-un singur tur. Programul campionatului se va stabili prin tragerea la sorți.

- Articolul 3.2 Divizia «A», Liga copii U14 este formată maximum din 16 echipe. În liga copii U14 meciurile se vor disputa după formula tur-retur. În meciurile echipelor din liga copii U14 punctele obţinute se vor lua în calcul şi se vor alcătui clasamente respective. Divizia «A», Liga copii U13, U12, U11 este formată maximum din 16 echipe.

În liga copii U13, U12, U11 campionatul se va disputa dintr-un singur tur. Programul campionatului se va stabili prin tragerea la sorti. În meciurile echipelor din liga copii U13, U12, U11 punctele obţinute se vor lua în calcul şi se vor alcătui clasamente respective.

 

- a aprobat numirea lui Roberto Bordin, cetățean al Republicii Italia, în funcția de antrenor al selecționatei Republicii Moldova la fotbal, seniori;

 

- a fost aprobată noua structură organizatorică departamentală a FMF;

 

- în legătură cu revenirea la sistemul competițional toamnă-primăvară, au fost aprobate modificările de termen de prezentare a documentelor în Regulamentului de atestare (licențiere) a cluburilor de fotbal FMF – licența N:

- Articolul 1 alineatul (6) prin substituire: cuvintele ”Regulamentului de atestare (licențiere) a cluburilor de fotbal FMF-Licența UEFA” se substituie cu cuvintele: ”Regulamentului de atestare (licențiere) a cluburilor de fotbal FMF-Licența N”.

- Articolul 46 alineatul (1) prin substituire: cuvintele ”la data de 31 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”la data de 31 martie”.

- Articolul 46 alineatul (5) litera h) prin substituire: cuvintele ”soldul la data de 31 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”soldul la data de 31 martie”.

- Articolul 47 alineatul (1) prin substituire: cuvintele ”la data de 31 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”la data de 31 martie”.

- Articolul 47 alineatul (5) litera f) prin substituire: cuvintele ”la data de 31 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”la data de 31 martie”.

- Articolul 48 alineatul (1) prin substituire: cuvintele ”la data de 31 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”la data de 31 martie”.

- Articolul 48 alineatul (3) litera c) prin substituire: cuvintele ”la data de 31 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”la data de 31 martie”.

- Anexa II articolul 1 prin substituire: cuvintele ”4 luni” se substituie cu cuvintele ”8 luni”.

- Anexa II articolul 3 prin substituire: cuvintele ”30 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”31 martie”.

- Anexa II articolul 6 prin substituire: cuvintele ” 20 februarie” se substituie cu cuvintele ”20 aprilie”.

- Anexa II articolul 12 se expune într-o nouă redacție: ”În cazul în care Managerul de licențiere nu identifică niciun domeniu care să necesite analize suplimentare, acesta nu mai târziu de 5 zile calendaristice până la data ședinței Organului Directiv de Primă Instanță, privind acordarea licenței pentru sezonul respectiv, întocmește un raport final pentru Organului Directiv de Primă Instanță” Acest raport să conțină diverse aspecte ale analizei efectuate (analiza documentației primite și rezultatele vizitelor de inspecție la obiecte, în caz că acestea au avut loc).

- Anexa II articolul 14 prin substituire: cuvintele ” 25 zile” se substituie cu cuvintele ”20 zile” și cuvintele ” 05 martie” se substituie cu cuvintele ”10 mai”.

- Anexa III Litera F, articolului 2 cu următorul conținut ” Tabelul cu informații despre jucători trebuie pus la dispoziția Managerului de licențiere, care înregistrează și transmite spre examinare expertului financiar. Cu toate acestea, includerea tabelului cu informații despre jucători în situațiile financiare anuale nu este obligatorie”.

- Anexa IV, Litera C, articolului 1: se exclude cuvântul ”auditate”.

- Anexa IV, Litera C, articolului 5: se exclude cuvântul ”auditate” care se repetă după text.

- Anexa V, articolului 2 prin substituire: cuvintele ”la data de 31 ianuarie” se substituie cu cuvintele ”la data de 31 martie”.

 

- a fost aprobat Regulamentul și programul Turneului ”Viitorul” 2021.