• Fii alături de Echipa Țării

Moldova și-a aflat adversarii din preliminariile UEFA eEURO 2021

08 feb 2021 de Dumitru Ciolacu

În urma tragerii la sorți pentru preliminariile UEFA eEURO 2021, Moldova a nimerit în grupa H, o adevărată grupă de foc, din care mai fac parte Italia, Portugalia, Anglia, Islanda și Irlanda de Nord. În calificările campionatului european de fotbal electronic, țara noastră va fi reprezentată de Dan Moroșanu și Roman Cîrcel

 

Astfel, echipa Națională își va juca primele 5 meciuri pe 29 martie, iar celelalte 5 - pe 26 aprilie. 

 

În total sunt 10 grupe preliminare, iar câștigătoarele lor se vor califica direct la turneul final UEFA eEURO 2021, care se va desfășura la Londra, pe 9 și 10 iulie. Formațiile care se vor clasa pe locul 2 în grupele sale vor juca la baraj (10 și 17 mai), pentru a desemna ceilalți 6 finaliști. 

 

Cel mai mare eveniment de eFotbal deschis echipelor naționale va fi jucat exclusiv pe platforma actualizată eFootball PES 2021 de la KONAMI. 

 

Fondul de premiere al campionatului va fi de 100 de mii de euro, iar campioana va obține 40 de mii de euro. 

 

La prima ediție a competiției, țara noastră a fost reprezentată de Dan Moroșanu și Alexandru Ianciu. Echipa națională a Moldovei a evoluat într-o grupă cu Bosnia-Herțegovina, Kazahstan, Macedonia de Nord și Elveția. În grupa C, Moldova a obținut trei victorii și tot atâtea remize, suferind și două înfrângeri. În clasamentul final, naționala noastră s-a clasat pe locul 3, care nu a fost suficient pentru o calificare la turneul final eEURO 2020. 

 

Prima campioană europeană a devenit Italia, care a trecut în finală de Serbia.