• Fii alături de Echipa Țării

Anatolie Cojocari, noul inspector FMF, responsabil de arbitraj

08 feb 2021 de Victor Daghi

Anatolie Cojocari este noul inspector FMF, responsabil de arbitraj. El l-a înlocuit în această funcție pe Vlad Țurcan.

 

Anatolie Cojocari: “Este o mare provocare pentru mine și sunt convins că voi face față cu brio! Înţeleg ce funcţie dificilă şi solicitantă am de îndeplinit și voi folosi toate cunoștințele și experiența mea pentru a crește credibilitatea arbitrajului moldovenesc și aria de selecție.

 Am început să studiez codurile de disciplină, regulamentele, modificările în legile jocului și alte documente legate de arbitraj. Încerc să fiu la curent cu toate schimbările din arbitraj cu ajutorul colegilor mai experimentați.

 

Arbitrajul în fotbal are o importanță deosebită datorită faptului că se bazează pe evaluarea personală subiectivă a arbitrului pentru diverse situații de joc care apar în diferite părți ale terenului, ceea ce implică, mai ales, deținerea deprinderilor speciale stabile ale profesiei de arbitru.

 

În ultimii 6 ani am lucrat ca preparator fizic la cantonamentele arbitrilor, așa că am o bună comunicare cu ei.

 

Îmi doresc să mă întâlnesc cât mai des cu arbitrii pentru a afla cu ce probleme se confruntă și cum putem să le rezolvăm.”   

 

Anatolie Cojocari are 37 de ani. A jucat fotbal la Nistru Otaci, Tiligul Tiraspol, Jiul Petroșani (România), Zimbru Chișinău și la Naționalele de juniori U17 și U19 ale Moldovei. După terminarea carierei de jucător, a lucrat ca antrenor la FC Mereni și la echipele de juniori FC Zimbru și CSCT Buiucani. A fost coordonator de proiecte Grassroots la FMF și este instructor de fitness UEFA pentru arbitri.