• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Liga Campionilor pentru tineret. Sheriff va întâlni echipa Kairat Kazahstan

27 ian 2021 de Ion Buga

Sheriff Tiraspol U-19 va debuta acasă în noul sezon al Ligii Campionilor pentru tineret. În urma tragerii la sorți efectuate la sediul UEFA de la Nyon, Elveția, campioana Moldovei va întâlni în 1/32 de finală echipa Kairat Kazahstan. Meciul va avea loc la Tiraspol pe 2 sau 3 martie. Învingătoarea se va decide într-o singură manșă. 

 

Sezonul 2020/21 va avea un format modificat din cauza situației pandemice. Reprezentanta Moldovei evoluează în calea campionilor, alături de alte 31 de formații, campioane naționale de tineret în cele mai bine clasate asociații a căror echipă de seniori nu a evoluat în etapa grupelor Champions League. Separat, alte 32 de participante vor reprezenta cluburile care au concurat în faza grupelor Ligii Campionilor, ele urmând să evolueze în calea principală. Începând cu optimile de finală cele două căi vor fuziona. 

 

Mini-turneul final, cu sistem eliminatoriu și 4 echipe, este programat în perioada 17-20 mai 2021 la Stadionul Colovray din Nyon (Elveția).

 

În ediția precedentă a UEFA Youth League, Sheriff U-19 a ajuns până în faza play-off, fiind eliminată doar la penalty-uri de campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad. Sheriff este prima echipă din Moldova care a ajuns în primăvara europeană a competițiilor intercluburi.

Foto: UEFA