• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Juniori. Alexei Marcenco, golgheterul campionatului U17

20 ian 2021 de Dumitru Ciolacu
Foto: academy.fc-sheriff.com

Atacantul lui Sheriff Tiraspol, Alexei Marcenco a marcat 10 goluri în prima parte a campionatului Moldovei de juniori în vârstă de până la 17 ani. El este golgheterul Diviziei Naționale U-17. Alexei a reușit două hat-trick-uri: unul în meciul cu CSF Bălți-ȘSSF Bălți din cadrul etapei a II-a, încheiat cu victoria „viespilor”, scor 4-0, iar celălalt – în partida cu Atletico Bălți din cadrul etapei a X-a, în care tiraspolenii s-au impus cu scorul de 5-1. Marcenco a mai înscris câte două goluri în meciurile cu CSF Voluntarii (etapa VI, scor 4-0) și Atletico Bălți (etapa III, scor 3-0). 

Născut pe 30 martie 2004, la Tiraspol, Alexei Marcenco este discipol al Academiei de fotbal Sheriff. 

 

Pe locul secund în topul marcatorilor se află Dionisie Pașa de la Dacia-Buiucani, cu 7 goluri la activ. 4 dintre ele le-a înscris în meciul cu Atletico Bălți (etapa a IV-a, scor 12-0). 

 

Câte 5 goluri au marcat Octavian Catan, Zimbru (a înscris toate golurile în meciul cu Atletico Bălți din etapa a VI-a, încheiat cu victoria zimbrilor, scor 11-1), Mihail Lupan (Real Succes), Dan Harea (Dacia-Buiucani), Denis Secureanu (CSF Bălți-ȘSSF Bălți). 

 

Zimbru este echipa cu cel mai bun atac din campionat, având 32 de goluri marcate în 10 meciuri disputate. Totodată, codașa clasamentului Atletico Bălți este formația cu cele mai multe goluri încasate - 50 (în 9 partide jucate). 

 

Cea mai categorică victorie a primei părți de campionat a obținut-o Dacia-Buiucani, care a învins pe Atletico Bălți cu 12-0 în etapa a IV-a. 

 

Vă prezentăm clasamentul Diviziei Naționale U-17: