• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Petrocub Hîncești este primul club din Divizia Națională care are și o echipă de fete

11 ian 2021 de Dumitru Ciolacu
GALERIE
Foto: FC Petrocub

Petrocub Hîncești este primul club din Divizia Națională care a lansat oficial o echipă de fete. Deocamdată este vorba despre echipa WU-13. 

 

La moment, în lot sunt 18 jucătoare, însă procesul de selecție continuă. Fetele se antrenează în satul Buțeni, sub comanda lui Chiril Barcari. În același timp, toate procesele de pregătire sunt monitorizate de antrenorul principal al Centrului de Pregătire, Valeriu Oloieru. Pe săptămână, echipa efectuează 3 antrenamente și joacă un meci de verificare. 

 

Formația feminină a clubului Petrocub va debuta în liga națională WU-13 în dependență de situația pandemică din țară. 

 

 

Am început să pregătim această echipă în 2018. A fost greu. De atunci, însă, fetele au progresat mult. Este o plăcere să lucrezi cu ele. Sunt pasionate, le place să controleze mingea. 

Au jucat mai multe meciuri de verificare cu alte echipe de fete, dar și cu băieții. Au demonstrat că sunt pregătite de campionat. Eu, ca orice antrenor îmi doresc ca ele să devină fotbaliste profesioniste. 

Fetele sunt toate din satul Buțeni, dar pe viitor planificăm să lărgim aria de selecție. 

a afirmat antrenorul echipei Petrocub WU-13, Chiril Barcari 

 

Despre promovarea fotbalului feminin discutăm cu Petrocub de mai mult timp. Vorbim și cu alte cluburi din Divizia Națională. E superb că Petrocub este primul club care a decis să lanseze echipa asta. Un pas înainte pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Baza tehnico-materială a cluburilor din Divizia Națională este net superioară celor din campionatul feminin. Procesul de antrenament se desfășoară conform proiectului „NOI”, care există de ani de zile în fotbalul moldovenesc. Acesta va asigura creșterea talentelor la echipa feminină a lui Petrocub. 

Cât despre liga națională WU-13 sperăm să începem sezonul în primăvară. 

a spus manager proiecte FMF, Ruslan Plopa 

 

Antrenamentele și echipamentul sportiv al fotbalistelor lui Petrocub sunt gratuite. Fetele care doresc să se înscrie în echipă pot lăsa un mesaj pe pagina de Facebook a clubului

Este abia primul pas al lui Petrocub Hîncești în fotbalul feminin. Până în august, clubul planifică să lanseze echipe WU14 și WU15. 

 

Pentru Petrocub, fotbalul feminin reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente de popularizare a sportului-rege. Fetele pot deveni în viitor jucătoare profesioniste, pot deveni suporteri sau voluntari, pot fi angajate în cadrul cluburilor sportive. Așa avem șanse să atragem mai mulți sponsori. Și, poate cel mai important aspect, aceste fete vor deveni mame. Dacă o mamă iubește fotbalul, atunci și copiii ei vor iubi fotbalul. Suntem convinși că așa va crește comunitatea de suporteri ai clubului Petrocub, vom vedea cât mai mulți oameni în tribune. 

a declarat Ion Rusu, directorul general al clubului Petrocub Hîncești 

 

Foto: FC Petrocub