• Fii alături de Echipa Țării

Vladimir Coev, la 50 de ani!

11 ian 2021 de Ion Buga

Unul dintre cei mai cunoscuți agenți de jucători în fotbalul moldovenesc, Vladimir Coev împlinește astăzi 50 de ani. 

 

Cu ocazia jubileului, Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului viață lungă, fericire alături de familie și mari realizări în dezvoltarea și promovarea fotbalului. 

 

Vladimir Coev s-a născut pe 11 ianuarie 1971. 

 

Și-a început cariera de jucător la 18 ani, fiind portar al echipei Nistru Chișinău, însă pentru care nu a jucat vreun meci în Liga secundă a campionatului sovietic. În 1990 a debutat în competițiile unionale pentru Tighina Bender, iar un an mai tîrziu a evoluat și la Bugeac Comrat. 


Ulterior, Vladimir Koev a mai jucat la cluburi din Bulgaria, dar și la echipe din Divizia Națională ca Speranța Nisporeni, Moldova-Gaz Chișinău sau FC Hâncești. 

 

După încheierea carierei de fotbalist, s-a dedicat impresariatului, fiind mai întâi agent FIFA, iar apoi și unul dintre primii intermediari în fotbal înregistrați la FMF (din septembrie 2016).

 

Este discipol al Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice de la Chișinău. A absolvit Institutul Naţional de Educaţie Fizică şi Sport, specialitatea antrenor-manager.