• Fii alături de Echipa Țării

Adunarea generală a Ligii Feminine de Fotbal din Moldova

06 ian 2021 de Ion Buga
GALERIE

Astăzi la Complexul Sportiv Futsal Arena FMF a avut loc adunarea generală a Ligii Feminine de Fotbal din Moldova (LFFM).

 

Cu un mesaj de salut către participanți a venit președintele FMF, Leonid Oleinicenco, care a subliniat importanța dezvoltării fotbalului feminin ca una din cele 4 direcții prioritare ale noii politici FMF - ”Strategia 2020/24”.

 

Ulterior, în cadrul întrunirii au fost afiliați Ligii Feminine de Fotbal din Moldova noi formațiuni de fotbal feminin:

- CSF Aluatu Taraclia
- FC Rezina
- FC Brătușeni
- FC Rapid Ceadîr
- CSF Speranța Junior Drochia

 

În prezent, Liga Feminină de Fotbal din Moldova are 13 membri, dintre care 6 cluburi din Divizia Națională feminină: CSF Anenii Noi 2020, CS Real Succes Chișinău, FC Narta Drăsliceni, FC Nistru Cioburciu, FC Maksimum Cahul, FC Belceanka și alte formațiuni care participă cu echipe de junioare U-16, U-13 și U-11: Codru Călărași, FC Lia, CSF Aluatu Taraclia, FC Rezina, FC Brătușeni, FC Rapid Ceadîr, CSF Speranța Junior Drochia.

 

Tot în cadrul adunării, Iurie Purice și-a anunțat demisia din funcția de președinte a LFFM, motivând că președintele trebuie ales de toată comunitatea fotbalistică feminină. Membrii adunării generale au acceptat demisia, stabilind apoi data adunării generale de alegere a organelor de conducere a LFFM care va avea loc pe 6 februarie 2021.

 

De asemenea, Ruslan Plopa, secretarul general al LFFM, a făcut totalurile primei părți a campionatului național la fotbal feminin, Divizia Națională și Liga Națională WU-16.

 

Directorul tehnic al FMF, Serghei Butelschi, a vorbit despre dezvoltarea ligii naționale de fotbal, a cluburilor participante și a infrastructurii fotbalistice, ridicarea nivelului de pregătire al antrenorilor, implicarea cluburilor în proiectele FMF, We Play Strong și UEFA Playmaker.