• Fii alături de Echipa Țării

Turneu de selectare pentru Echipa Națională de eFotbal PES

05 ian 2021 de Dumitru Ciolacu

Federația de Sporturi Electronice din Moldova, în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal și Orange organizează un turneu de selectare a esportivilor pentru Echipa Națională de eFotbal PES pentru anul 2021. 

 

Campionatul de selecție a jucătorilor pentru Echipa Țării la PES2021 se va desfășura pe 16 ianuarie și va începe la ora 13:00. Finaliștii (2 eSportivi) acestui turneu vor reprezenta Republica Moldova la UEFA eEURO 2021. 

 

Turneul se va disputa online, la consola PlayStation 4! Pentru a participa, este necesar abonamentul PS+ și jocul PES2021 instalat. În funcție de numărul de participanți, se va decide dacă se va juca în format eliminatoriu, în format de grupe sau ligă. La competiție pot participa cetățeni ai Republicii Moldova, care s-au înregistrat prealabil, conform procedurii descrise mai jos. 

 

Procedura de înregistrare: înregistrați-vă pe site-ul dedicat campionatului și aderați la acest grup de pe facebook. Înregistrarea la turneu este posibilă până vineri, 15 ianuarie, ora 17:00. Participarea este gratuită

 

Premii: cei care vor ocupa locurile 1-2 vor face parte din Echipa Republicii Moldova la PES și se vor alege cu premii din partea Partenerilor Federației de Sporturi Electronice din Moldova – Federația Moldovenească de Fotbal și Orange

 

Organizarea și desfășurarea respectivului turneu este reglementată prin prevederile prezentului REGULAMENT.  Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica regulamentul, dacă buna desfășurare a competiției o va cere. 

 

Moldova va participa pentru al doilea an consecutiv la eEuro. Anul trecut țara noastră a fost reprezentată de către Dan Moroșanu și Alexandru Ianciu. Aceștia au reușit să claseze Moldova pe locul 3 în grupa C la eEuro 2020. Din grupa Moldovei au mai făcut parte: Bosnia și Herțegovina, Elveția, Kazahstan și Macedonia de Nord. 

 

La fel ca anul trecut, Regulamentul competiției prevede că primul loc din fiecare grupă se califică direct în Faza Finală (Top 16). Locurile secunde vor fi introduse în două grupe a câte 5 echipe fiecare, unde se va juca la fel ca în grupele inițiale. Fiecare selecționată va juca cu restul echipelor din grupă, tur-retur (în format BO2). Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica și ele în Faza Finală (șase echipe din cele zece).