• Fii alături de Echipa Țării

Federația Română de Fotbal susține programul „Modelul de Rentabilitate Socială a Investițiilor” prezentat de UEFA și FMF în Parlamentul Republicii Moldova

10 dec 2020 de Dumitru Ciolacu

Federația Română de Fotbal este alături de FMF în promovarea Modelului de Rentabilitate Socială a Investițiilor în Fotbal (SROI). 

 

Modelul SROI a fost prezentat marți de experții programului UEFA Grow, Ilya Solntsev și Oleksandr Kucheriavyi, în cadrul unei ședințe organizate de Federația Moldovenească de Fotbal în incinta Parlamentului Republicii Moldova. 

 

La întrunire au participat, printre alții, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și secretarul general adjunct al FRF Gabriel Bodescu. Președintele FRF a prezentat și date din studiul “Beneficiul social al investiției în fotbal”, realizat pe fotbalul din România, unde 700.000 de români practică acest sport și 300.000 sunt legitimați. 

 

Modelul SROI, realizat prin UEFA GROW, are menirea de a prezenta impactul pe care îl are participarea populației la activități legate de fotbal. Studiul reflectă o analiză detaliată a beneficiilor pe care investițiile în fotbal le generează în economie, societate, sănătate și performanță sportivă. 

 

Proiectul are la bază programul pilot realizat în urmă cu doi ani și jumătate de România și Suedia, în parteneriat cu UEFA și implementat ulterior în aproape toate țările europene.