• Fii alături de Echipa Țării

O nouă ediție a Ligii Campionilor pentru tineret va începe în martie 2021

08 dec 2020 de Ion Buga

Comitetul Executiv UEFA a aprobat calendarul Ligii Campionilor pentru tineret, sezonul 2020/21. Competiția va avea un format modificat din cauza situației pandemice și va începe pe 2 martie 2021 cu faza 1/32 de finală.   

 

Moldova va fi reprezentantă de Sheriff U-19, care va evolua în calea campionilor, alături de alte 31 de formații, campioane naționale de tineret în cele mai bine clasate asociații a căror echipă de seniori nu a evoluat în etapa grupelor Champions League. Separat, alte 32 de participante vor reprezenta cluburile care au concurat în faza grupelor Ligii Campionilor, ele urmând să evolueze în calea principală. Începând cu optimile de finală cele două căi vor fuziona. 

Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din 1/32 de finală va avea loc pe 27 ianuarie 2021. Învingătoarele în fiecare rundă se vor decide într-o singură manșă. Mini-turneul final, cu sistem eliminatoriu și 4 echipe, este programat în perioada 17-20 mai 2021 la Stadionul Colovray din Nyon (Elveția).

 

În ediția precedentă a UEFA Youth League, Sheriff U-19 a ajuns până în faza play-off, fiind eliminată doar la penalty-uri de campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad. Sheriff este prima echipă din Moldova care a ajuns în primăvara europeană a competițiilor intercluburi.