• Fii alături de Echipa Țării

Moldova va avea trei echipe în UEFA Europa Conference League

04 dec 2020 de Ion Buga

UEFA Europa Conference League, a treia competiţie intercluburi continentală, va avea prima ediție în sezonul 2021/2022. Moldova va fi reprezentată de trei cluburi - deținătoarea Cupei, precum și clasatele pe locurile 2 și 3 în Divizia Națională. Toate echipele noastre își vor începe parcursul în primul tur preliminar al UEFA Europa Conference League.

 

În total, 184 de echipe vor fi implicate pe parcursul sezonului, inclusiv cel puțin câte una din fiecare cele 55 de asociații și 46 de cluburi care vor accede fie din Liga Campionilor, fie din Europa League. 

 

"Noua competiție UEFA va fi mai cuprinzătoare ca niciodată. Vor fi mai multe meciuri pentru mai multe cluburi, cu mai multe asociații reprezentate în fazele grupelor" a declarat președintele UEFA, Aleksander Čeferin.

 

Competiția va începe cu 3 runde preliminare, iar primele meciuri sunt programate pe 8 iulie 2021. Play-off-ul va avea loc 19 și 26 august. În faza grupelor se vor califica 32 de echipe, după cum urmează:

 

- 17 echipe din UEFA Europa Conference League (calea principală)
- 5 echipe din UEFA Europa Conference League (calea campioanelor)
- 10 echipe eliminate din play-off-ul Ligii Europa
 

Meciurile din grupe vor începe pe 16 septembrie 2021. Acestea se vor juca în fiecare zi de joi, împreună cu partidele din Europa League. Meciurile celor două competiții vor fi împărțite în mod egal între cele două intervale de timp: ora 19:45 și 22:00. 

 

Câștigătoarele celor 8 grupe se vor califica direct în optimile de finală. Alte 8 participante vor fi stabilite în urma unui play-off suplimentar între echipele clasate pe locul doi în grupele Europa Conference League și cele clasate pe locul trei în grupele Europa League.

 

Prima finală din Europa Conference League se va disputa la data de 25 mai 2022, la Tirana, pe Arena Kombëtare. Câștigătoarea își va asigura locul în următorul sezon din grupele Europa League, dacă nu s-a calificat în UEFA Champions League prin competiția internă.

 

www.uefa.com