• Fii alături de Echipa Țării

Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

03 dec 2020 de Ion Buga

Pe 3 decembrie la nivel mondial este marcată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Această zi, proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1992, își propune sensibilizarea populației în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea drepturilor acestora. 

 

Federația Moldovenenească de Fotbal a susținut întotdeauna diferite acțiuni și programe sportive, educaționale și de sănătate care aduc beneficii oamenilor cu necesități speciale.

 

Cu prilejul sărbătorii de astăzi, secretarul general al FMF, Nicolae Cebotari a oferit din partea forului fotbalistic cadouri necesare pentru activitatea organizației Special Olympics Moldova (SOM). La evenimentul, care a avut loc la Şcoala Auxiliară nr.6 din capitală, au mai participat Alexandra Danilenco, preşedintele Special Olympics Moldova, Svetlana Danilenco, directorul Şcolii auxiliare nr.6, Mircea Cojocari, șef al Departamentului protocol administrativ FMF.

 

Începând cu anul 1999, FMF susţine mişcarea „Special Olympics" Moldova, care are ca scop promovarea culturii fizice şi a sportului în rândul copiilor cu dizabilităţi fizice şi mentale și integrarea lor în societate. De asemenea, FMF mereu a oferit suportul necesar pentru participarea sportivilor SOM la jocurile europene și mondiale din mai multe țări (Polonia, SUA, Emiratele Arabe Unite, China, Grecia, Italia, Irlanda, Belgia etc.), unde sportivii au cucerit medalii de aur, argint și bronz.