• Fii alături de Echipa Țării

Campanie preelectorală contra fotbalului

27 noi 2020 de Reporter FMF

 Ca urmare a postărilor apărute în spațiul public referitor la excluderea unor membri ai FMF care și-au încetat activitatea fotbalistică, Federația Moldovenească de Fotbal vine cu următoarele precizări:  

 

Comisia pentru verificarea activității membrilor Federației Moldovenești de Fotbal aduce la cunoștința comunității fotbalistice din Republica Moldova că activitatea Comisiei, constatările făcute și propunerile înaintate Comitetului Executiv al FMF privind excluderea celor 12 membri afiliați la FMF, au la bază o analiză și o examinare obiectivă a activității / inactivității acestora și sunt în strictă corespundere cu prevederile statutare și regulamentare ale FMF.

Asemenea procese au mai avut loc și în anii precedenți și nu au nicio tangență cu alegerile FMF. Accentuăm faptul că din rândurile membrilor FMF au fost excluși doar acei membri, care într-adevăr și-au încetat activitatea în domeniul fotbalistic, nu au mai participat o bună perioadă de timp la competițiile fotbalistice și evenimentele sportive organizate sub patronajul FMF, s-au retras din competiții în curs de desfășurare, nu au reluat activitatea competițională sau au comis alte încălcări statutare care, în consecință, au dus la sancționarea acestora.

Drept dovadă servește și faptul că până în prezent nu a fost depusă nicio contestație și nicio decizie de excludere din rândul membrilor FMF nu a fost anulată.

 

Indiferent de cele relatate, decizia finală aparține Comitetului Executiv FMF, care a și inițiat acest proces după ce a dat posibilitatea și o șansă în plus acestor membri ca să-și reia activitatea în competițiile fotbalistice și alte evenimente sportive organizate sub egida FMF pe parcursul anului trecut și desigur că și pe parcursul acestui an, după ce procesul competițional și activitatea fotbalistică au fost reluate.

Suntem convinși de faptul că constatările făcute de Comisie sunt corecte, reale și legale, bazate pe prevederile articolului 17, alin.1, lit. ”a”, ”c”, ”h” al Statutului FMF, care prevede excluderea membrilor care nu au participat cel puțin pe parcursul ultimilor 2 ani la competițiile fotbalistice și alte activități sportive organizate sub patronajul FMF.

Membrii vizați cunosc foarte bine situația, fiind înștiințați de către FMF prin intermediul scrisorilor recomandate despre procesul care urmează.

Respectiv, materialele apărute în spațiul public, considerăm că au fost stimulate de interese preelectorale ale unor autori care încearcă să denatureze niște procese firești.