• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 20 în cifre

27 noi 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 11 goluri (gazdele - 5, iar oaspeții - 6), în mediu – 2,2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 267 goluri (gazdele – 155, oaspeţii – 112), în mediu - 2,69 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câştigat câte un meci, iar alte trei partide s-au încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 99 de meciuri. Gazdele au câştigat 44 partide, oaspeţii – 34, iar alte 21 meciuri s-au terminat nedecis.



*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă a fost acordat un penalty, transformat de Artur Patraș (Zimbru). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 32 lovituri de pedeapsă, nouă dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 20 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 390 cartonaşe galbene, 54 dintre care jucătorilor echipei Codru. Cele mai puține cartonașe galbene (30) le-au primit jucătorii de la Petrocub și Sheriff. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roşu - Igor Bugaiov (FC Florești). De la începutul campionatului au fost acordate 17 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani. Petrocub și Sheriff sunt singurele echipele care nu au cartonașe roșii în acest sezon.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 13 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Sergiu Nazar (Milsami) are 8 goluri, iar Sergiu Platica (Petrocub), Maxim Mihaliov, Vadim Paireli (ambii, Dinamo-Auto), Raman Volkau (Sf.Gheorghe), Peter Wilson și Andrii Bliznichenko (ambii, Sherif) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (51 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (65). Cele mai puține goluri (11) au fost marcate de Codru Lozova și FC Florești.

 

*Codru a obținut prima victorie în acest sezon și prima din istoria participării în Divizia Națională (48 meciuri). Formația din Lozova a câștigat doar barajul din stagiunea precedentă pentru dreptul de a rămâne în eșalonul superior.

 

*Petrocub continuă seria de partide fără eșec (10).

 

*Zimbru a ajuns la 6 meciuri fără victorii.

 

*Dacia-Buiucani are 5 rezultate de egalitate în acest sezon, toate 0-0.

Foto: Vadim CAFTANAT