Categorii
- Naționale
- Competiții
- FMF
- Proiecte FMF
- Open Fun Football Schools
- Fotbal în școli
- Prin fotbal să creștem sănătoși
- Proiectul NOI
- Grassroots
- We play strong
- UEFA Playmakers
- Turnee pentru copii
- Şcoala Voluntarului – PRO Fotbal
- Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
- Fotbalul ne Unește
- La firul ierbii
- Community Development Officer
- Istoria fotbalului
- Turneul Viitorul
- Fotbal în grădinițe
- Istoria Fotbalului
- EDITORIAL
- UEFA
- FIFA
- Academia FMF
- Wesport
Căutare
Calendarul Noutăților
Ieri, 19 noiembrie, în satul Oxentea (raionul Dubăsari), s-au desfășurat a doua și a treia etapă a proiectului incluziv „Fotbalul ne Unește”. Oxentea a devenit, astfel, a doua localitate care implementează acest proiect din totalul de 20 de localități care au aplicat.
Pentru început, a fost organizat un seminar pentru educători, profesori și părinți, care a avut loc în incinta Casei de Cultură a satului. La seminar au participat circa 40 persoane care au aflat despre fotbalul de mase în Moldova, despre scopurile proiectului dar și despre metodologia fotbalistică specifică pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES).
După seminar, s-a desfășurat festivalul fotbalistic pentru 20 copii din grădinița Steluța din localitate. Festivalul și competiția fotbalistică au adunat și 40 de copii din Gimnaziul Oxentea. Fiecare copil a primit apoi dulciuri și certificate de participare.
Fiecare instituție a primit de la Federația Moldovenească de Fotbal și Special Olympics setul de inventar și echipament sportiv donate (5 mingi, plasă de mingi, 10 jaloane, scăriță de coordonare, fluier, pompă, 40 maiouri/40 plastroane, 2 maiouri polo).
La eveniment au participat Andrei Leunti, directorul Gimnaziului Oxentea, Liliana Rusu, directoarea Grădiniței de copii „Izvoraș”, Mihai Iavița, specialist principal al Direcției Raionale de Învățământ Dubăsari, Sergiu Grigorev, președintele Asociației Raionale de Fotbal Dubăsari, Valeriu Rusu, primarul satului Oxentea, Anatolie Cojocari, managerul proiectului "Fotbalul ne Unește".
Toate evimentele din cadrul proiectului „Fotbalul ne unește” se desfășoară cu respectarea strictă a instrucțiunilor protocolului privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.
Federația Moldovenească de Fotbal nu este indiferentă și continua să susțină copiii cu dizabilități. Astfel, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, FMF a decis să implementeze Proiectul-pilot ”Fotbalul ne unește”. Noul proiect se va desfășura în 20 localități din 16 raioane ale țării, în perioada noiembrie-decembrie 2020. Acest proiect are ca scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu CES în societate.
Proiectul „Fotbalul ne unește”, în satul Oxentea