• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Tricolorii și-au felicitat antrenorul cu ziua de naștere

18 noi 2020 de Dumitru Ciolacu

Antrenorul de portari al Naționalei, Denis Romanenco, împlinește astăzi 46 de ani. Toți jucătorii și membrii staff-ului tehnic, dar și președintele FMF, Leonid Oleinicenco, l-au felicitat pe omagiat la hotelul din Priștina, în care sunt cazați înaintea meciului cu selecționata statului Kosovo. 

 

Denis Romanenco a debutat și a jucat cea mai mare parte a carierei sale la Zimbru Chișinău. Cu „galben-verzii”, legendarul portar a cucerit de 7 ori titlul în Divizia Națională și de două ori Cupa Moldovei. 

 

Romanenco este deținătorul unui record greu de egalat: are 12 meciuri fără gol primit sau 1154 de minute de invincibilitate în poarta Zimbrului, în ediția 1998-99 a Diviziei Naționale. 

 

Acest rezultat este cel mai bun într-un Top al portarilor din fosta Uniune Sovietică. Pe locul doi se clasează renumitul goalkeeper Victor Bannikov, care a adunat 1127 minute fără gol primit în perioada 1967-68, când evolua la Dinamo Kiev în campionatul URSS. 

 

De-a lungul carierei, Denis Romanenco a mai evoluat la cluburi precum Dinamo Makhachkala (Rusia), Mashuk-KMV Pyatigorsk (Rusia), Energetik Pavlodar (Kazahstan), Dacia Chișinău, Rapid Ghidighici, Dinamo Samarqand și Navbahor Namangan (ambele - Uzbekistan). 

 

În tricoul Naționalei Moldovei, Denis Romanenco a jucat 25 de meciuri. 

 

În afara selecționatei, el este antrenor de portari și la clubul Petrocub Hîncești. 

 

La mulți ani, Denis!