• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Cronică de la Priștina, în ziua meciului Kosovo - Moldova

18 noi 2020 de Victor Daghi
GALERIE

Stadionul Fadil Vokrri din Priștina, la care va avea loc meciul de astăzi, a fost construit în anul 1953. Inițial, arena a purtat numele Stadionul Municipal Priștina, iar pe 9 iunie 2018 a obținut actuala denumire după decesul lui Fadil Vokrri, jucător și apoi președinte al Federației de Fotbal din Kosovo. Stadionul are o capacitate de 13.500 de locuri. Renovarea arenei din perioada 2016-2018 a costat aproape 10 milioane de euro. 

 

La această arenă, joacă multipla campioană națională FC Prishtina și selecționata statului Kosovo. Meciul cu Moldova va fi al 17-lea la număr jucat de kosovari la stadionul Fadil Vokrri. Este interesant că în ultimele trei meciuri de aici Kosovo a suferit înfrângeri, 0-4 cu Anglia, 1-2 cu Grecia și 0-1 cu Slovenia. 

 

Pe această arenă sunt organizate nu numai meciuri de fotbal, dar și concerte. 25.000 de oameni au venit pe 17 decembrie 2007 la concertul rapperului american 50 Cent, alți 10.000 au venit să-l asculte pe Snoop Dog pe 10 iulie 2010. 

 

Programul Naționalei pentru ziua de 18 noiembrie include un antrenament la hotel, o ședință teoretică, iar la 8 seara echipa va pleca spre stadion. 

 

Localnicii sunt dezamăgiți de rezultatele echipei în Liga Națiunilor. 2 puncte în 5 meciuri este prea puțin pentru Naționala Kosovo, care și-a dorit promovarea în Liga B. Kosovarii vor juca meciul cu Moldova fără antrenorul principal, elvețianul Bernard Challandes fiind testat pozitiv cu Covid-19. De pe banca tehnică echipa va fi condusă de secundul Muharrem Sahiti. Kosovo nu va putea conta pe doi jucători, mijlocașul Benjamin Kololli (autorul golului în poarta Moldovei în meciul din 3 septembrie) și atacantul Bernard Berisha, ambii fiind suspendați. 

 

În Priștina cerul este noros, temperatura variază între 4 și 11 grade, pe alocuri fiind semnalat vânt puternic. La ora meciului vor fi 5 grade de căldură și posibil va ploua.