• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Naționala a făcut deplasarea spre Kosovo

17 noi 2020 de Dumitru Ciolacu
GALERIE

Naționala Moldovei a făcut deplasarea spre Kosovo în această dimineață. Zborul spre Priștina va dura o oră și 20 de minute. Pentru ultimul meci din Liga Națiunilor, Engin Firat va avea la dispoziție 23 de jucatori. 

 

Mijlocașii Eugeniu Cociuc (accidentat în timpul partidei cu Grecia) și Alexandr Osipov nu au făcut deplasarea cu echipa. 

 

Mai mult, fundașii Alexandru Epureanu (conform înțelegerii selecționerului Engin Firat cu clubul Istanbul Bașakșehir, jucătorul a putut evolua doar în 2 meciuri din 3, și acum va reveni la echipa club) și Veaceslav Posmac (suspendat) vor lipsi și ei la meciul de mâine. 

 

În schimb, a fost convocat de urgență fundașul Ștefan Efros. Mijlocașul Dan Taras, care nu a jucat cu Rusia și Grecia, este apt fizic și va putea evolua în Kosovo. Au revenit și fundașul Sergiu Platica și atacantul Ion Nicolaescu, jucători care au fost suspendați la meciul cu Grecia din cauza cumulului de cartonașe galbene. 

 

De menționat că ieri Naționala a efectuat un antrenament de o oră la Vadul lui Vodă. Jucătorii și membrii staff-ului tehnic au fost testați la COVID-19, iar rezultatele tuturor testelor sunt negative. 

 

În această seară, la ora 19:30, la stadionul Fadil Vokrri se va desfășura conferința de presă cu participarea selecționerului Engin Firat și a jucătorului Stanislav Namașco, iar la ora 20:00 echipa va efectua antrenamentul oficial. 

 

În cursul zile de astăzi vom reveni cu detalii despre sosirea Naționalei la Priștina. 

 

Meciul Kosovo - Moldova va fi deservit de o brigadă de arbitri din Estonia, condusă la centru de Roomer Tarajev. Asistenții lui vor fi Neeme Neemlaid și Sander Saga, iar al patrulea oficial va fi Karl Koppel. Partida va începe la ora 21:45 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune PRIME. 

 

În prima partidă dintre cele două selecționate, disputată pe 3 septembrie la Parma (Italia), a fost înregistrat scor egal, 1-1.