• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul „Fotbalul ne unește”, la Telenești

13 noi 2020 de Dumitru Ciolacu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal nu este indiferentă și continua să susțină copiii cu dizabilități. Astfel, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, FMF a decis să implementeze Proiectul-pilot „Fotbalul ne unește”. Acesta are ca scop responsabilizarea societăți și incluziunea copiilor cu CES în societate. 

 

Ieri, 12 noiembrie, s-au desfășurat etapele doi și trei ale proiectului. La consiliul raional din Telenești, a avut loc un seminar informațional cu părinții, educătorii și învățătorii copiilor grădiniței Guguță și a gimnaziului Mihai Eminescu, instituții care participă la proiect. În timpul seminarului, s-a discutat despre scopurile, etapele și continuitatea proiectului. La fel, pentru a evidenția importanța și actualitatea acestui proiect, au fost prezentate mai multe platforme informaționale pentru crearea metodologiei specifice practicării fotbalului incluziv în regiune. La seminar au fost prezenți circa 40 persoane. 

 

După seminar, pe stadionul municipal, s-a desfășurat festivalul „Fotbalul ne unește”, care a fost organizat cu ajutorul președintelui Asociației Raionale de Fotbal Telenești, Octavian Anton, și la care au participat 20 de copii de vârstă preșcolară. După festival, s-au disputat meciuri și între copii de vârstă gimnazială. 

 

După ce au jucat fotbal, copiii au primit Certificate de participare, dulciuri și aprecieri înalte din partea oaspeților de onoare. 

 

Ambele instituții au primit donații de la Federația Moldovenească de Fotbal și Special Olympics Moldova câte un set de inventar sportiv: 5 mingi, plasă pentru mingi, 2 porți mobile, pompă, fluier, 10 jaloane, scăriță de coordonare. Mai mult, fiecare copil a primit câte un maiou sau plastron stilizat cu logo-urile proiectului. 

 

La evenimentul de la Telenești au participat: președintele raionului, Mariana Ombun, vicepreședintele raionului, Alexandru Taburcianu, șefa Direcției de Învățămînt, Pascaru Alina, președintele ARF Telenești, Octavian Anton, directoarea grădiniței Guguță, Mariana Draguș, directoarea gimnaziului Mihai Eminescu, Nelea Chicu și managerul proiectului, Anatolie Cojocari. 

 

Toate evimentele din cadrul proiectului „Fotbalul ne unește” se desfășoară cu respectarea strictă a instrucțiunilor protocolului privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.