• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 18 în cifre

09 noi 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 10 goluri (gazdele și oaspeții câte 5), în mediu – 2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 242 goluri (gazdele – 143, oaspeţii – 99), în mediu - 2,71 goluri pe meci.

 

*Gazdele și oaspeții au câştigat câte 2 meciuri, iar o altă partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 89 de meciuri. Gazdele au câştigat 41 partide, oaspeţii – 31, iar alte 17 meciuri s-au terminat nedecis.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă a fost acordat un penalty, transformat de Alexandru Antoniuc (Milsami). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 30 lovituri de pedeapsă, nouă dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 13 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 349 cartonaşe galbene, 47 dintre care jucătorilor echipei Codru. Cele mai puține cartonașe galbene (27) le-au primit jucătorii de la Dinamo-Auto și Speranța. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roşu - Eugen Zasavițchi (Milsami). De la începutul campionatului au fost acordate 16 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani. Petrocub și Sheriff sunt singurele echipele care nu au cartonașe roșii în acest sezon.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 12 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Un alt fotbalist de la formația hînceșteană, Sergiu Platica, Maxim Mihaliov, Vadim Paireli (ambii, Dinamo-Auto), Raman Volkau (Sf.Gheorghe) și Sergiu Nazar (Milsami) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (46 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (64). Cele mai puține goluri (9) au fost marcate de Codru Lozova și FC Florești.

 

*Codru a suferit a 16-a înfrângere în campionat, 7 fiind consecutive, iar nouă dintre care cu scoruri categorice. 

 

*Petrocub a ajuns la 8 partide consecutive fără eșec, în timp ce Dinamo-Auto a oprit seria de 7 meciuri fără victorii.

Foto: Vadim CAFTANAT